Dopiero zaczynam bawić sie php i mam do Was ogromną prośbę wyskoczyło mi w skrypcie coś takiego
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in
/home/radioznin/domains/radioznin.pl/public_html/konsola/index.php on line 39
Niestety nie umiem sobie z tym błędem w lini 39 poradzić ;/
Cały plik index.php nie jest długi i wyglada tak:
<html> <head> <center><b><font color="#ffffff">Wyślij swoje pozdrowienia do Radia Żnin !<br> Od wtorku do czwartku od 20:00 - 22:00, Wasze ulubione utwory oraz pozdrowienia !</b></font> </center> <meta http-equiv="Content-Language" content="pl"> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <link rel="stylesheet" href="konsola/style.css" type="text/css"> <title>Pozdrowienia</title> </head> <center> <body bgcolor="#56575B"> <TABLE width="648" height="200" BORDER="0" align="CENTER" cellpadding="5" cellspacing="5"> <TR><TD align="middle"> <? include('konsola/serwer.php'); //tutaj sie ustawia w sec po ilu moze ktos pozdrowic $czaskoniec = "60"; $ip=$HTTP_SERVER_VARS['REMOTE_ADDR']; $tresc = $HTTP_POST_VARS[tresc]; $odkogo = $HTTP_POST_VARS[odkogo]; $akcja = $HTTP_POST_VARS[akcja]; if ($mysql_link>0) $query = "SELECT * from pozdrowienia where ip='$ip' ORDER BY `data` DESC LIMIT 1"; { $datas = $row[data]; $trescs = $row[tresc]; } } if($data-$datas > $czaskoniec) { if($akcja == "tak") { if ($mysql_link>0) $odkogo .= ' ( '.$data2.' )'; $query = "INSERT INTO pozdrowienia (ip, data, tresc, kto, pokaz) values ('$ip', '$data', '$tresc', '$odkogo' , 'nie')"; { print("<font face=Verdana size=1 color=#000000><b><font size=2>Pozdrowienia zostały wysłane</font></b>.<br/>Następne możesz wysłać za $czaskoniec sekund. Dzięki!</font><br /><br />"); } } } } else { echo"<font face=Verdana size=1 color=#000000>Spiesz się powoli... Jeszcze nie twoja pora!</b>. .</font><br /><br />"; } ?> </TD> <TD> </TD> </TR> </TABLE> </center> </body> </html>
Jak to naprawić ?
Jesli w złym miejscu załozyłem temat to sorki ...
Prosze o pomoc ...