Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] header
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lukash82
Witam. Mam na stronie formularz kontaktowy. Jest sprawdzanie pol, itd... Po wyslaniu wiadomosci na maila (wszystko realizowane przez plik wyslij.php) mam powrot na pierwotna strone z "golym" formularzem standardowo za pomoca:
  1. <?php
  2. header('Location: index.php?url=kontakt');
  3. ?>

Na moim serwerze mi to dziala bez problemu ale jak wrzucilem to na serwer docelowy to niestety po kliknieciu na buton wyslij otwiera sie biala strona pliku wysylajacego maila czyli w tym przypadku wyslij.php (W tym pliku jest ta linijka powyzej ktora teoretycznie powraca do strony index.php) Co moze byc nie tak, ze tak sie dzieje? Czy to jakies ograniczenie na serwerze moze byc zrobione czy moze jakas inna metoda tez mozna wracac do wczesniejszej strony...? Dodam, ze maile dochodza do adresata. Jesli ktos z Was spotkal sie z takim czyms to prosze o informacje. Pozdrawiam, Łukasz.
strife
Pod jakimi przeglądarkami występuje ten błąd? Sprawdź również kodowanie i czy wyświetlane są jakieś błędy (ustawienie error_reporting(E_ALL)).

Pozdrawiam.
potreb
Może register globals?
Pilsener
Trudno spekulować, nie dałeś kodu, nie wiadomo jak masz ustawione error_reporting. Zakładam, że nie wyświetla żadnych błędów (czyli działa poprawnie), jednak nic się nie wyświetla, może przekazuje pustą tablicę $_POST? Sprawdź, czy dane z $_POST przechodzą:

1. <?php
  2. print_r($_POST);
  3. ?>

Nie wiadomo jaki serwer, jak jest ustawiony, sam pisałeś kod czy to gotowiec jakiś?
Piotrwusek
ja bym zaczął od sprawdzania serwera docelowego bo wina nie może leżeć w kodzie jeśli na twoim działa dobrze

1. Czy wersje PHP na serwerach są takie same?
2. itp itd
lukash82
Witam ponownie. Mam dostep tylko do katalogu ftp, na ktory jest wgrana strona wiec nie bardzo mam dostep do raportowanych bledow... Dane przez $_POST sa przesylane bo juz wlasnie patrzalem czy wogole sie przesylaja. Co do przegladarek to pod normalnymi [FF, opera] i pod tymi innymi [ie] wystepuje ten sam blad... Mysle, ze to bedzie cos po stronie serwera... Dzisiaj jest juz taka pora, wiec jutro bedę kontaktowal sie z dostawca hostingu to moze on cos mi powie na ten temat. Pozdr i dzieki za pomoc.
Cezar708
o ustawieniach PHP dowiesz się używając funkcji phpinfo(), Być może tak jak powiedział Piotrwusek masz inne ustawienia PHP i może jakaś funkcja jest wyłączona lub nawet nie ta wersja PHP jest na serwerze.

Pozdrawiam.
lukash82
Witam ponownie. Sprawdzilem jeszcze wersje php na obydwu serwerach. A wiec tam gdzie dziala jest wersja 4.4.7 a tam gdzie sie sypie jest wersja 4.3.10. Czy to moze byc z tym zwiazane? Pozdr
Cezar708
Cytat(lukash82 @ 17.03.2008, 16:23:17 ) *
Witam ponownie. Sprawdzilem jeszcze wersje php na obydwu serwerach. A wiec tam gdzie dziala jest wersja 4.4.7 a tam gdzie sie sypie jest wersja 4.3.10. Czy to moze byc z tym zwiazane? Pozdr

może... wszystko zależy jakich funkcji i w jaki sposób używasz...

~Edit

Tu masz changeLog zobacz ile się zmieniło od wersji 4.3.10 do wersji 4.4.7, może coś Cię oświeci i wpadniesz dlaczego nie zadziałało...

... ale oczywiście najszybsza droga aby dowiedzieć się co się dzieje to dostęp do error_log Twoich skryptów.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.