Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Cięcie szablonu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
conix
Witam,
mam kolejny problem. Potrafie ciąć zwykłe szablony pod html+css ale tego juz nie :/
Mam taki top:

I chciałbym aby tam gdzie pisze: Nowe newsy, Nowe Artkuły można było wstawic zmienna, która by to wyswietlala. Niewiem jak to pociac by byla taka mozliwosc. Oczywiscie prawdziwy obrazek, bedzie bez napisow.
Normalnie, dalbym to jako jeden duzy plik graficzny, ale chce miec mozliwosc nakladania na niego tekstu.
Mam nadzieję, że wiecie oco mi chodzi. Jak juz wspomnialem nigdy nie ciąłem takiego szablonu, wiec potrzbna mi pomoc.

Prosze tylko o podpwiedz, wskazowke. Bardzo mi zalezy i troche sie z tym spiesze.
Maciekbjw
No to nie rozumiem Twojego problemu, wycinasz sobie ten kawałeczek, a treść na nim (Zawartość) generujesz PHP.
Cała filozofia.
conix
Ale jak? Podaj jakis przykład...

Niewiem jak zrobic zeby ta tresc byla na nim :/
grzesiek_g
To znaczy że nie umiesz ciąć tak jak to pisałeś w pierwszym poście. A w CSS jest taki magiczny atrybut: background. Resztę myślę, że wyguglasz.

Na początek polecam jakiś dobry kurs, np: ten kurs html.

//powód edycji:
mała poprawka gramatyczna
bmL
Wstawiasz
<table background="obrazek.gif" width="wysokosc_w_pikselach" height="wysokosc_w_pikselach">
<tr>
<td>
text....
</td>
</tr>
Inaczej chyba się nie da wytłumaczyć. Chociaż lepiej zastosować div'y i css. Tak jak napisał przedmówca.
conix
No i oto mi chodziło smile.gif
Dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.