Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanko do programistów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
AZAZELLO
Do programistó php+Mysql+Smarty

co by was jeszcze interesowło jako forma "zapłaty" za wykonanie skryptu, skryptów na zlecenie. (Skrypt nie skomplikowane) ?

Dziwne pytanie, no ale mam nadzieje że ktoś odpowie:)
GrayHat
- w natuze (esli ladne cialo winksmiley.jpg)
- sponsoring serva
- jako darowizna na Caritas winksmiley.jpg
- reklama na stronie goscia
itsme
Cytat
- w natuze (esli ladne cialo winksmiley.jpg)
- sponsoring serva
- jako darowizna na Caritas winksmiley.jpg
- reklama na stronie goscia

a Ty jestes programista php mySQL i Smarty?
bo mnie daleko do tego aby powiedziec ze nim jestem.
radziel
Najchętniej $$$ przelewem na konto.
Ew. konta shell, www itp.
Seth
Zend Studio snitch.gif
ksiadz
Cytat
Do programistó php+Mysql+Smarty

co by was jeszcze interesowło jako forma "zapłaty" za wykonanie skryptu, skryptów na zlecenie. (Skrypt nie skomplikowane) ?

Dziwne pytanie, no ale mam nadzieje że ktoś odpowie:)

witam
Mnie jako szanujacego sie programise php+mysql (Smarty nie uzywam!)interesuje tylo i wylacznie przelew na konto bo jak widze ogloszenia typu "cos w zamian" a zleceniodawca chce byc szczesliwym posiadaczem dobrej jakosci skryptu a nie tak "na odwal sie" to mnie szlak trafia. Najczesciej spotyka sie ogloszenia "potrzebuje skrypt - reklama jako wynagrodzenie" ewentualnie za drobna kwote to tylko lamerzy biora sie za to a pozniej klient jest niezadowolony bo nic dziwnego - taka praca jaka placa :!: Wiec programisci php SZANUJMY SIE :!:
AZAZELLO
wiem sam pisze wiec wiem ile to pracy tylko zaznaczyłem że są to drobne rzeczy do zrobienia.

choć ci powiem ze wspólpracuej z programista bardzo dobrym i pisze mi moduły za konto mailowe + podpis pod skryptem że to on autorem jest na stornie o ogromnej odwiedzalności.

Ale rozważmy sytułacje ze za napisanie skryptu jest rekalam w serwisie w postaci banera a sporo programistów tez daje rekalmy i wtedy im to jest na ręke bo zrobią skrypt i oszczedzaja czas bo odrazu maja reklae i przeważnei taka wymiany wychodzi taniej niż jej zakup za pieniądze.
Seth
No a co ma zrobic programista, ktory nie twozy wlasnych stron, a zamuje sie jedynie kodowaniem? Na co mu reklama/czy konto na strone ?
To, ze bedzie sie mogl podpisac pod skryptem jest jego prawem, a nie "zaplata".
Dlatego mysle, ze malo kto zawraca sobie wogole glowy takimi ofertami gdzie wchodzi w gre jedynie reklama - a jak serwis jest malo odwiedzany ( < 1000 osob dziennie) to juz kompletna zenada.
scanner
Cytat
Zend Studio snitch.gif
oo.. yeah....
AZAZELLO
Cytat
No a co ma zrobic programista, ktory nie twozy wlasnych stron, a zamuje sie jedynie kodowaniem? Na co mu reklama/czy konto na strone ?
To, ze bedzie sie mogl podpisac pod skryptem jest jego prawem, a nie "zaplata".
Dlatego mysle, ze malo kto zawraca sobie wogole glowy takimi ofertami gdzie wchodzi w gre jedynie reklama - a jak serwis jest malo odwiedzany ( < 1000 osob dziennie) to juz kompletna zenada.

to chyba na ofertę odpowiedza ci co są zainteresowani aaevil.gif
Seth
Jasne, zawsze znajdziesz kogos kto zrobi to za przyslowiowa zlotowke... ale wtedy nie moza liczyc na profesjonalizm.
A wydaje mi sie, ze w niektorych sferach wydanie kliku zlotych wiecej jest lepsze niz klopoty z dziurawym serwisem i mizerna pomoca techniczna.

Mowie o tym bo szczerze mowiac dziwie sie osobom umieszczajacym na forum Praca Oferowana oferty w stylu: potrzebuje engineu na strone - full wypas + design strony itp - w zamian: reklama na stronie.
I tak jak pisales znajda sie zainteresowani ale cierpi na tym po czesci srodowisko programistow php dlatego bo zaden szanujacy sie programista nie bedzie za takie "pieniadze" pracowal. Co za tym idze malo osob poswieca sie tylko php aby zarabiac na zycie - przynajmniej w Polsce.
AZAZELLO
dobra nie rozumiesz wogóle o czym pisze,

jak grubo mam napisac byś zauważył że zaznaczyłem że chodzi o drobny skrypt

nie engine strony całą bo to mnie tez rozwala gdy ktos chce całą strone wzamian za reklame na serwisie co ma 100-200 wejsc dziennie.

I nie mów mi że nie napisał byś skryptu do linków wzamian za reklame wartą przykładowo już zaniżam kwote 700zł , bo ja coś takiego oferowałem właśnie, albo szkrzynke pocztową która normalnie jest płatna.
menic
Ale na co programiscie reklama. co zareklamuje... Najwyżej swoją osobe winksmiley.jpg
CyklOP
A co do "wspanialej" oferty ze skrzynką to nie wiem po co komu takowa biggrin.gif Chyba nie ma osoby wchodzacej na to forum nie posiadajacej skrzynki? ... Mnie osobiscie bardziej od skryptow za reklame wkurza gdy zglaszam sie do oferty, w ktorej osoba pisze ze potrzebuje "prostego skryptu do dodawania newsow i komentarzy", a pozniej nagle okazuje sie (po ustaleniu ceny) ze maja byc jeszcze: logowanie uzytkownikow, rejestracja,edycja konta, sondy, forum itd itp... a po zrobieniu polowy tego stwierdza ze grafika jest do kitu (bo jej nie robilem bo nie do tego zostalem zatrudniony) a jej "wlasnie o grafike chodzi!" ... dlatego ostatnio dalem sobie spokoj i biore z kumplem tylko gdy widze ze duzo placa i wiedza o co chodzi (bo w powyzszych przypadkach najczesciej nawet htmla nie znaja :/)...
AZAZELLO
no nic widze ze sobie nie pogadam na ten temat bo o inych rzeczach rozmawiamy, widocznie źle sprecyzowałem moje zapytanie,
no nic mimo wszystko dzięki tym co się wypowiedzieli
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.