Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PGSQL] PL/PGSQL - co, gdzie, jak?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > PostgreSQL
juzwa
Pytanie moje jest następujące - czy ktoś znalazł gdzieś coś na temat PL/PGSQL - ten manual z postgresa jest jak dla mnie ubogi

np nie wiem czemu jak daję jako argument funkcji SMALLINT to mam komunikat, że funkcja nie istnieje, a jak zmienię go na INTEGER to jest już OK
nie wiem jak przekazać do funkcji datę lub timestamp - aby np zrobic sobię funkcję ile od danej daty do dziś minęło minut, godzin, dni - cały czas gdy argumentem jest DATE, TIME, TIMESTAMP nie chce mi wykonać funkcji bo mówi że takiej funkcji nie ma
nie wiem jak mogę złożyć zapytanie SELECT aby było w nim INTO - próbuję na rózne sposoby i cały czas jest błąd

co chwilę trafiam na przeszkody i nie wiem jak konkretnie sobie z nimi radzić

do funkcji mysql znalazłem na jakieś stronię całą książkę o funkcjach i procedurach, sporo przykładów różnych itp itd, a tutaj normalnie jak jakaś wiedza tajemna tylko dla wybranych

jakby ktoś miał jakieś doświadczenia w temacie poszukiwań i natknął się na coś ciekawego to jakby mógł to byłbym wdzięczny za zostawienie jakiegoś linka czy coś w tym stylu
Sedziwoj
Nie widzi funkcji bo to nie PHP, i można przeciążać funkcje, dlatego tak ważne są typy argumentów.