Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [grafika] Projekt logo
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
LBO
Chciałbym zapytać się, które logo jest najbardziej czytelne i atrakcyjne wizualnie?

Za wszelkie uwagi i sugestie z góry dziękuję.

link

Pozdrawiam, Alan.

P.S. Obstawiam 3 smile.gif
Cezar708
logo numer 2

Pozdrawiam

PS: To głos mojej dziewczyny - psychologa winksmiley.jpg
bim2
Trójkę wybierz Panie smile.gif

//2 też ok, ale 3 ma więcej z A biggrin.gif
Cezar708
ja się nie znam, ale właśnie mi próbowano wytłumaczyć, że mniej "a" ma jakiś wpływ na zapamiętywanie, jest to jakieś "modelowanie" (jakiś termin z psychologii poznawczej - na której się nie znam), przez co uwaga bardziej się skupia na obiekcie i przez co jest bardziej zapamiętany...

... ale wg mnie czy mniej czy więcej "a" nie może mieć wielkiego wpływu na kojarzenie loga.

pozdrawiam
LBO
Cezar: podziękuj Swojej psycholożce smile.gifsmile.gif

Bim: Czy ja wiem, jakby ludzie rozpatrywali, pod tym kątem, to jeszcze gotowi pomyśleć, że mam jakieś kompleksy czy coś tongue.gif

Prosiłbym o więcej opinii, nawet jeżeli miałaby to być cyferka loga.

Pozdrawiam.
largo3
Jak dla mnie 2. ;-)
tiraeth
Żadne z powyższych.

Czy to w ogóle przemyślany projekt? Jaki jest target? Żadne logo nie jest atrakcyjne wizualnie. Przemyśl może jeszcze raz koncept.
LBO
Cytat(tiraeth @ 28.04.2008, 22:16:22 ) *
Czy to w ogóle przemyślany projekt? Jaki jest target? Żadne logo nie jest atrakcyjne wizualnie. Przemyśl może jeszcze raz koncept.

Hmmm, zauważyłem, że posty "starych" forumowiczów składają się głównie z opinii podobnych do Twojej, więc pozwolę sobie grzecznie zignorować to.

Oczywiscie za wyrażone zdanie dziękuję.
Speedy
A czego to jest logo?
LBO
To są konkretnie moje inicjały i jako takie logo nie ma konkretnego sprecyzowanego celu i targetu... prawdopodobnie użyję go na devBlogu.

Logo po prostu miało być proste ale nie rezygnujące całkowicie z wyrafinowania - czytelne.

Dlatego nie prezentuje tu jakiś web2.0 wypocin pełnego ukośnych pasków, gradientów i pasteli, tylko raczej to co zostaje gdy się te odejmie.

Prosiłem o wybór jednego z powyższych, które i tyle. Nie kryje się za tym żaden model biznesowy tongue.gif

Szanuje też odpowiedź "żaden"

Pozdrawiam, Alan
marcio
2 ewentualnie 5 smile.gif
punkomuzykant
Jeżeli już to 2 - co do atrakcyjności to raczej żadne. Niema tego czegoś co łączyłoby wszystko w jedną całość.
btw. opinia wystawiona po 5 piwach więc możesz to "grzecznie zignorować" smile.gif
piotrooo89
jak na mój skromny gust to 5 ale 2 też niczego sobie smile.gif
sowi
jak dla mnie to 5, ale tylko pod warunkiem, że koniecznie chcesz eksponować literkę G. W tym wydaniu wygląda na najważniejszą w logotypie - a tak w ogole to można jeszcze dodac zarys literek A i B ktore są przykryte
devnul
@Alan: podpisuję się obiema nogami pod tym co napisał tiraeth. To jest zwyczajnie słabe, a argumenty w stylu stary skład php.pl odpowiada tendencyjnie na posty są zwyczajnym pomówieniem tongue.gif Każdy z tych projektów daje po gałach - zwyczajnie aż razi, a to nie jest cecha pożądana w logotypie - no chyba że sprzedajesz żarówki halogenowe winksmiley.jpg
Slowix
Witam! Nie ominę...
Projektowanie logo to moja codzienność. Twoje logo ma typograficzny charakter, i z wyboru który podałeś zdecydowanie czwarta wersja jest słuszna. Nie odbieraj tego osobiście ale ja również uważam, że stary skład ma rację. Jeśli to twoje pierwsze logo to z pewnością masz potencjał. Trening...

---
Link ze spamem został usunięty
~mike
webber
Heh... fakt, paint`owe takie, 3 litery i tyle... zbyt proste, po prostu zbyt proste, nie zatrzymujesz na nim wzroku by je "podziwiać" ale zmieniasz stronę jak najszybciej bo leci amatorszczyzną.

Ale każdy od czegoś zaczyna, wiadomo smile.gif
mike
Autor prosił o zamknięcie. Projekt jest nieaktualny.

~Slowix dostaje ostrzeżenie za spam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.