Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] problem z ajaxem na linuxie a na windows- ok
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
stachuf11
witam
jest taka sytuacja, na localhoscie u siebie na kompie windows, serwer xampp, sf_sandbox
wywolanie

1. <?php
  2. echo link_to_remote("Szukanie zaawansowane", array('update'=>'content','url'=>"strona/szukaniezaawansowane", "script"=>true, ));
  3. ?>

wszystko dziala pod IE, Opera I FF,
gdy projekt przenioslem na serwer na home.pl, zrobilem wd zalecen z

http://trac.symfony-project.com/wiki/Deplo....0ToASharedHost

Projekt ogolnie dziala jak trzeba, ale przy ajaxie i wywolaniu

1. <?php
  2. echo link_to_remote("Szukanie zaawansowane", array('update'=>'content','url'=>"strona/szukaniezaawansowane", "script"=>true, ));
  3. ?>

gdy opcja 'script'=>false, to laduje fragmenty ok, ale gdy opcja 'script'=>true,

to zamiast ladowac odpowiedniego widoku, to robi sie biale tlo a na dole komunikat
"Przesyłanie danych z home.hit.gemius.pl..."

czy ktos spotkal sie z podobna sytuacją?
proszę o pomoc
strife
Następnym razem proszę o dodanie tagu określającego framework. (Tym razem poprawiłem)

PS. A logi Symfony coś podają? odpal na dev. i zobacz czy masz coś w logach ciekawego.
stachuf11
Gdzies sie zamotałem, pod windowsem i na home.pl gdy zaladuje jakis fragment poprzez

1. <?php
  2. link_to_remote('firma', array('update'=>'content', 'url'=>'strona/showcompany',));
  3. ?>

to nie musze wogole dodawac 'script'=>true,
czyli

1. <?php
  2. link_to_remote('firma', array('update'=>'content', 'url'=>'strona/showcompany', 'script'=>true,));
  3. ?>

a scrypty js dzialaja na wywolanym fragmenice, cos gdzies musialem zmienic w konfiguracji ze tak jest, czy ktos sie orientuje co trzeba zmienic aby nie trzeba bylo dodawac 'script'=>true, a js mimo to dziala
strife
Może helper 'Javascript' masz załadowany winksmiley.jpg Poza tym pamiętaj czyścić cache.

btw. ja nigdy nie używałem tego ostatniego argumentu 'script', wystarczy dodać helper z tego co pamiętam.

1. <?php
  2. use_helper('Javascript')
  3. ?>

Pozdrawiam.
stachuf11
tak, masz rację, w settings.yml mam na stałe wmontowany helper javascript, i to wystrarcza
dzieki
pozdrawiam

jednak zaladowanie helpera 'Javascript' w settings.yml nie do konca rozwiazuje sprawę, to powoduje ze nie trzeba w danym view dodawac use_helper("jacascript")

na tomiast przy linku
  1. <?php
  2. link_to_remote('firma', array('update'=>'content', 'url'=>'strona/showcompany',));
  3. ?>

gdy nie dodamy script=>true, to podczas zaladowania nie wykonaja sie skrypty js, czyli np

1. <?php
  2. echo javascript_tag("alert('ala ma kota')");
  3. ?>
empathon
Tu masz powodu dla których trzeba dodać script => true : http://www.symfony-project.org/book/1_0/11...ipt%20Execution

Nie wiem w czym jest to dla Ciebie wielkie problem. Zawsze możesz utworzyć własny helper kopiując oryginalny i zmieniając wartość domyślną.
stachuf11
Prawdziwy problem jaki napotkałem jest opisany w pierwszym wątku , na windowsie chodzi wszystko ok, a po skopiowaniu na serwer w home.pl
przy właczonym 'script'=>true, nie dziala jak powinno, dokladnie to opisałem w 1 watku tego postu, moze dodam ze pod windowsem chodzi to na sf_sandbox, naprawde nie wiem o co chodzi, gdy zmieniłem w helperze javascript w lini 970 na true true, ten sam objaw co opisany na poczatku,
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.