Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Admin generator- stronicowanie przy zmianie peer_method rozjeżdza sie z listą
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
stachuf11
Jest tabela firmy,
po zbudowaniu modelu w katalogu lib/model jest plik firmyPeer.php,
w tym pliku dodałem metodę

1. <?php
  2. public static function doSzpitale()
  3. {
  4. $c=new Criteria();
  5. $c->add(FirmyPeer::IDACCESS,0,Criteria::EQUAL);
  6.  return FirmyPeer::doSelect($c);
  7. }
  8. ?>

w tabeli wszystkich rekordow jest powiedzmy 100, a rekordów które spełniają kryterium IDACCESS=0 JEST 10,
po zainicjowaniu panelu administracyjnego, ustawiłem peer_method na doSzpitale w generator.yml
  1. <?php
  2. generator:
  3. class: sfPropelAdminGenerator
  4. param:
  5. model_class: Firmy
  6. theme: default
  7. list:
  8. peer_method: doSzpitale
  9. max_per_page: 10
  10. object_actions: 
  11. _delete: ~
  12. display: [id, nazwa, miasto, ulica, nrdomu, poczta, wojewodztwo, edycjapel]
  13. filters: [id, nazwa, ulica, nrdomu, miasto, kodpocztowy, poczta, wojewodztwo_id, kraj_id, telefon, fax, email, www]
  14. ?>

Na liscie pojawia się dziesięc rekordów, ale na stronicowaniu wyswietla 1 2 3 ....... 10, czyli pokazuje 10 stron dostepnych, czyli stronicowane widzi
wszystkie 100 rekordów, co trzeba ustawic, aby stronicowanie tez widziało tylko 10 rekordów, czyli jedna stronę,
czy może zle stworzyłem metodę doSzpitale ?
destroyerr
Jest do tego jeszcze jedna opcja: peer_count_method. Oczywiście w modelu (w peer) musisz też dodać odpowiednią metode.
stachuf11
dziekuję serdecznie, o to chodziło
w dokumentacji jakos tego nie ma, dopiero jak sie zajrzy do modelu w peer
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.