Cytat(starr @ 31.05.2008, 22:02:10 )

[font="Times New Roman"][size=3]To forum to chyba jakaś totalna pomyłka. Opinie sprowadzają się jak widać do konkurencji, kto kreuje się na większego specjalistę i jak dosadnie dokopać, w tym wypadku akurat mi.
Polecam w takim razie bardzo grupę: pl.comp.www.nowe-strony, tam są bardzo mili i na pewno nie robią nikomu krzywdy.

Moim zdaniem Tagi HTML’a są dla nas, a nie my dla Tagów. Kod HTML to nie wypracowanie z polskiego, gdzie dla dobrej oceny musimy pochwalić się znajomością dużej ilości wyrazów bliskoznacznych i synonimów. W HTML’u wykorzystujemy tylko te Tagi, które w najprostszy sposób pozwalają nam osiągnąć zamierzony efekt. W programowaniu tak ja wszędzie nie ma jedynej słusznej drogi do tego samego celu. Spróbujcie usunąć choć jeden, bezsensowny waszym zdaniem Tag i zobaczcie czy strona będzie zachowywać się poprawnie w IE, w FF czy w Operze przy różnych rozdzielczościach.
W programowaniu możemy przefiltrować dane od użytkownika, jak też możemy tego zaniechać, przecież mili użytkownicy nic nie zrobią mojemu serwisowi. Stworzyłeś taki serwis to chociaż nie pogrążaj się jeszcze takimi wypowiedziami. Hasła na dzisiejszy wieczór: dostępność, semantyka,

Śmieszne są te Wasze surowe oceny i analizy kodu. Żeby ferować takie oceny trzeba mieć choć trochę autorytetu, a w waszym wypadku niestety Panowie i może Panie gdzie on jest?
Tutaj mnie rozśmieszyłeś.

Zamiast siedzieć na forum i lansować samego siebie zróbcie coś sami i pochwalcie się własną pracą. Praca wychowuje, uczy pokory, szacunku dla pracy innych. Tutaj niestety większość struga jedynie cwaniaka, zamiast faktycznie pomagać innym, często mniej doświadczonym.
Sugerujesz, że siedzą na tym forum nieroby co w życiu nie zrobiły żadnej strony, co nie wiedzą co to standardy, semantyka, dostępność, użyteczność, SEO? Powiedz, dlaczego na stronie nie ma prawidłowej struktury nagłówków, dlaczego same prawie divy.
Znasz taki walidator jakości kodu jak kwality? Autorem jest ethanak, możesz go spotkać na grupie której nazwę podałem wyżej i on nie będzie miał skrupułów wytknąć błędy. Ocena kodu: 32/255..., pomijając restrykcyjne sprawdzanie SEO to i tak cienko bo tylko 138/255.
Taka specyfika działu oceny, że tutaj wytyka się błędy, by je poprawiono, by więcej nie były popełniane.