Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]wyswietlanie formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-jasio-
mam formularz ktory wyswietla dane podsumowanie.php
w opcjach umieszczam poglad do tego formularza echo'<td class="ramkaz"> <a href="../strona/podsumowanie.php?nrwniosku='.$nrwniosku.' "> <div align="center">podgląd</div></td>';

i wszystko ładnie wyswietla, z tym ze w pliku podsumowanie.php jest przycisk "DALEJ"->przejscie do platnosci, a ja chce zrobic zeby nie był widoczny jezeli wchodze z poziomu podglad,
JoShiMa
Zamiast
  1. <a href="../strona/podsumowanie.php?nrwniosku='.$nrwniosku.' ">

Daj
  1. <a href="../strona/podsumowanie.php?nrwniosku='.$nrwniosku.'&and;dalej=0 ">

W formularzu daj warunek
  1. <?php
  2. if($_GET['dalej'] or !isset($_GET['dalej'])){
  3.  //w tym miejscu kod przycisku [Dalej]
  4. }
  5. ?>

Warunek wykona się jeśli zmienna $_GET['dalej'] nie istnieje (czyli przy normalnym wywołaniu formularza), lub ma wartość różną od zera.
-jasio-
mam błąd: Parse error: syntax error, unexpected '<' in c:\usr\apache\httpd\html\serwis\podsumowanie.php on line 390

1. <?php if($_GET['DALEJ'] or !isset($_GET['DALEJ'])){ <input name="Submit" type="submit" class="czcionka" value="DALEJ" />}?>
C
JoShiMa
A może byś użył echo?

1. <?php
  2. if($_GET['DALEJ'] or !isset($_GET['DALEJ'])){ echo '<input name="Submit" type="submit" class="czcionka" value="DALEJ"'; />
  3. ?>
-JASIO-
PRZY LINKU WYWALA MI BłAD,Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ',' or ';'
Shili
Przy jakim linku?
Użyłeś echo, tak jak było proponowane?
acztery
nie

1. <?phpif($_GET['DALEJ'] or !isset($_GET['DALEJ'])){ echo '<input name="Submit" type="submit" class="czcionka" value="DALEJ"'; />?>

a

1. <?php if($_GET['DALEJ'] or !isset($_GET['DALEJ'])){ echo '<input name="Submit" type="submit" class="czcionka" value="DALEJ" />'; ?>
Gość
<a href="../strona/podsumowanie.php?nrwniosku='.$nrwniosku.'&and;dalej=0 ">
tutaj, na 1 formularzu jak przejde dalej to w nagłowku wyswietla się '&and;dalej=0 a przycisk jest dalej widoczny
acztery
daj link dobry

<a href="../strona/podsumowanie.php?nrwniosku='.$nrwniosku.'&and;dalej=0 ">

zamien na

<a href="../strona/podsumowanie.php?nrwniosku='.$nrwniosku.'&dalej=0 ">
erix
&and; => &amp;
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.