Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS][AJAX]instalowanie map google na stronie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Larges
Znacie może jakiś sposób na zainstalowanie mapy google na stronie? Doszedłem do wniosku że fajnie byłoby mieć opcje dodawania mapy wpisując w pole adres i zapisując go w bazie, poczym wklejać adres bez polskich liter do kodu mapy i tym samym tworzyć mapę. Wizja super, ale gorzej z wykonaniem, bowiem nie powiódł się prosty plan ;]

Szukałem info na ten temat w google, niestety na nic nie natrafiłem.
qrees
Cytat(Larges @ 19.06.2008, 23:37:53 ) *
Znacie może jakiś sposób na zainstalowanie mapy google na stronie? Doszedłem do wniosku że fajnie byłoby mieć opcje dodawania mapy wpisując w pole adres i zapisując go w bazie, poczym wklejać adres bez polskich liter do kodu mapy i tym samym tworzyć mapę. Wizja super, ale gorzej z wykonaniem, bowiem nie powiódł się prosty plan ;]

Szukałem info na ten temat w google, niestety na nic nie natrafiłem.

Google ci zamknęli czy co? http://www.google.com/search?source=ig&...G=Google+Search
nevt
interfejs GoogleMaps nie ma absolutnie nic wspólnego z PHP. Jest implementacją JS / AJAX. Zmieniam tagi.
Larges
Stąd też nie wiedziałem jak tego szukać, myślałem że za pomocą PHP... Dzięks.

Google nie zamknęli, jeśli miałeś problemy z zamknięciami dzwoń do Busha.
mike
Na przyszłość jak się za się za coś bierzesz to chociaż przeczytaj.
Google Maps API

Cytat
What is the Google Maps API?

The Google Maps API lets you embed Google Maps in your own web pages with JavaScript.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.