Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Odczytanie czegoś z zewnętrznego pliku.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Pride
Witam.
Z góry zaznaczę, że szukam pomysłu na rozwiązanie problemu, a nie gotowego rozwiązania. aaevil.gif

Szukam pomysłu na wykonanie skryptu, który:
-> Otwiera plik *.php (już wywołany - w postaci html) z zewnętrznego serwera.
-> Szuka w nim jakiejś informacji np. <span>XYZ jest ON</span>
-> Jeżeli istnieje to wywołuje jakiś tam kod umieszczając w nim właśnie owe <span>XYZ jest ON</span>, jeżeli nie to przechodzi do następnego zapytania.
-> Po wyszukaniu wszystkiego wyświetla to po prostu w postaci html.

Głównie potrzebuje to dlatego, że na pewniej stronie jest pełno informacji o tym, czy coś jest ON czy OFF. Ja jednak potrzebuje z nich wybrać ~20 (z ponad 100).
Jak już powiedziałem (a raczej napisałem) szukam tylko pomysłu na wykonanie czegoś takiego - także funkcji, którymi mógłbym się posłużyć. Resztę postaram się wykonać sam smile.gif

Pozdrawiam.
Kicok
cURL" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual do pobierania zawartości strony z zewnętrznego serwera. (Ewentualnie file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, ale to niekoniecznie musi działać)
Wyrażenia regularne do odczytania danych: preg_macth_all" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, preg_match" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. (Ewentualnie DOM, ale jak strona zawiera jakieś błędy, typu niedomknięty znacznik, to się posypie)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.