Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Shoutcast i PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kuhne
Witam,
Mam pytanie dotyczące podłączenia się przez php do shoutcastu na moim komputerze. W jaki sposób da się to zrobić? Przez socket? Jak takie cos zrobic? Dodam ze chce pobrac aktualnie grana piosenke i czas piosenki..

Mam jeszcze jedno pytanie - jak w harmonogramie zadań pod m$ windows ustawić wykonywanie pliku php? Próbowałem podać ścieżkę do tego pliku jednak nie uruchamia się on w ogóle. Pewnie trzeba to zrobić przez apache bo wiadomo sam plik php się bez interpretera nie uruchomi... tylko jak?
erix
Cytat
Mam jeszcze jedno pytanie - jak w harmonogramie zadań pod m$ windows ustawić wykonywanie pliku php? Próbowałem podać ścieżkę do tego pliku jednak nie uruchamia się on w ogóle. Pewnie trzeba to zrobić przez apache bo wiadomo sam plik php się bez interpretera nie uruchomi... tylko jak?

php -f plik.php

Cytat
W jaki sposób da się to zrobić? Przez socket? Jak takie cos zrobic? Dodam ze chce pobrac aktualnie grana piosenke i czas piosenki..

Hmm, może to nie być takie proste, ale mogę spytać, czemu chcesz to przez php zrobić, skoro masz tyle aplikacji do rippowania strumienia?
kuhne
Cytat
Hmm, może to nie być takie proste, ale mogę spytać, czemu chcesz to przez php zrobić, skoro masz tyle aplikacji do rippowania strumienia?

Jestem zupełnym laikiem w tej kwesti, i nie wiem za pomoca czego można to zrobić, strona jest w PHP także dobrze by było gdyby łączenie się z shoutcastem też było napisane w tym języku.
erix
Ale co chcesz osiągnąć przez rippowanie strumienia na stronie? Chcesz udostępniać piosenki...?
kuhne
Chyba sie nie rozumiemy. W pierwszym poście napisałem:
Cytat
Dodam ze chce pobrac aktualnie grana piosenke i czas piosenki..
erix
Cytat
Ale co chcesz osiągnąć przez rippowanie strumienia na stronie?

||
V
Cytat
czemu chcesz to przez php zrobić, skoro masz tyle aplikacji do rippowania strumienia?
kuhne
Ja nie chce rippować żadnego strumienia dzwięku tylko po prostu pobrac tytuł i czas trwania piosenki...
kuhne
Ok już znalazłem coś tutaj
http://www.webinside.pl/php/tutoriale/134
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.