Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Page Rank
Forum PHP.pl > Forum > PHP
magproject
Witam,

Mam skrypt który wyświetla mi PR stronek. Jakoś nigdy z tym nie miałem styczności i nie bardzo wiem jak rozwiązać problem. Na jednym serwerze jak umieszczę skrypt wszystko jest ok, lokalnie jak odpalam też jest ok, natomiast na innym serwerze nie działa. Kiedy sobie wyświetlę jedną ze zmiennych dostaję coś takiego:

HTTP/1.1 403 Forbidden Date: Wed, 02 Jul 2008 14:45:09 GMT Content-Type: text/html Server: gws Content-Length: 4397 Connection: Close
....
Your client does not have permission to get URL ... from this server. (Client IP address: ...)

Czy wie ktoś może co mam zrobić żeby to zaczęło działać? Jeśli moje pytanie jest banalne to przepraszam, ale nigdy nie miałem z tym styczności.

Pozdrawiam
delfinium
Jaką zmienną wyświetlasz, że masz taki komunikat? Możesz wstawić kod?

403 można dostać np. przy próbie przeczytania zawartości katalogu kiedy włączone jest MultiViews albo możesz mieć włączoną autoryzację w htaccessie i automatycznie wywalać z niedozwolonego IP.
magproject
Poniżej funkcja:

1. <?php
  2. function getPageRank($url){
  3. $pagerank = -1;
  4. $ch = "6"._GoogleCH(_strord("info:" . $url));
  5. $fp = fsockopen("www.google.com", 80, $errno, $errstr, 30);
  6. if($fp){
  7.  
  8. $out = "GET /search?client=navclient-auto&ch=" . $ch . "&features=Rank&q=info:" . $url . " HTTP/1.1r\n";
  9. $out .= "Host: www.google.comr\n";
  10. $out .= "Connection: Closer\nr\n";
  11. fwrite($fp, $out);
  12. while (!feof($fp)){
  13.  
  14. $data = fgets($fp, 128);
  15. echo $data;
  16. $pos = strpos($data, "Rank_");
  17. if($pos === false){
  18. }else
  19. $pagerank = substr($data, $pos + 9);
  20. }
  21. fclose($fp);
  22. }
  23.  
  24. return $pagerank;
  25. }
  26. ?>

jak widać wyświetlam $data
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.