misiek172
2.07.2008, 22:53:54
Witam.
W jaki sposób mozna zmienic kodowanie sesji php na utf8?
Pozdrawiam, Łukasz.
Cotter
2.07.2008, 23:22:09
A co to jest kodowanie sesji? Nie ma czegoś takiego. Jest kodowanie w bazie danych, kodowanie plików, kodowanie strony HTML, ale nie sesji
To jak zapisujesz do sesji dane tak to się zapisze, czyli już przy zapisie danych do sesji masz złe kodowanie.
misiek172
3.07.2008, 07:38:12
widocznie nie, poneiważ jak edytuje sobie plik sesji, notatnikem czy editplusem, to znaków nie których nie ma
potrzebny mi jest alfabet francuski:
La série de fontes Soho® Gothic est la derniere étape du projet de création Soho. Avec les memes proportions que la fonte Soho, sa cousine serif égyptienne, cette nouvelle extension de la famille de fontes comprend sept graisses, allant de l’Hairline élancée a l’Ultra bien costaud. Chaque graisse comporte l’italique correspondante.
a robiłeś
<?php
$_SESSION = 'La série de fontes SohoŽ Gothic est la derniere étape du projet de création Soho
. Avec les memes proportions que la fonte Soho, sa cousine serif égyptienne, cett
e nouvelle extension de la famille de fontes comprend sept graisses, allant de l’Hairline élancée a l’Ultra bien costaud. Chaque graisse comporte l’italique correspondante.';
?>
?
misiek172
3.07.2008, 08:05:27
kurde no zrobilem to na stronie na ktorej je ustawiam i chodzi,
w takim wypadku dlaczego na drugiej stronie nie chodzi? skoro jest to samo kodowanie?
Pozdrawiam, lukasz.
jak sprawdzic jakie kodowanie mi przychozdi na ta druga strone? probowalem iconv_get_encoding() ale cos mi nie wyswietla
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.