Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Okno wykonania
Forum PHP.pl > Forum > PHP
RifleMan
Witam

Zrobiłem chat w ajax, php i mysql. Mam formulaż
Kod
<form id="form" method="post" action="dodaj.php" target="response" name="emotki">

<center>Nick:<br>

&nbsp;<input name="nick" size="20" type="nick"></center>

<center>Treść:<br>

<textarea rows="4" name="tresc" cols="20" onkeyup="licz()"></textarea></center>

<button> Wyślij</button>
&nbsp;&nbsp;<input value="Reset" type="reset">
  <br>
  <div style="text-align: center;">Znakow: <input name="text" style="border-style: solid; border-color: rgb(255, 255, 255);" value="0" type="text"></div>
</form>

i gdy wypełnie formulaż i wcisne Wyślij to on mi tworzy nową kartę w przeglądarce i pokazuje wynik tego skryptu (Wykonano czy niewykonano). I teraz pytanie do was. Jak zrobić żeby to się nie wyświetlało lub że jak się wyświetli to żeby po np 1 sekundzie zgasło.

Plik dodaj.php
Kod
<?php
mysql_connect('localhost','root','')
    or die('Nieudane po__czenie z baz_...');

mysql_query('use webserv')
    or die('Nieudane wybranie bazy...');

if(isset($_POST['tresc']))
{

$zapytanie = "INSERT INTO shoutbox SET  nick='".strip_tags($_POST['nick'])."', tresc='".strip_tags($_POST['tresc'])."' ";
   $wykonaj = mysql_query ($zapytanie) or die(mysql_error());
   echo "Dodano";
}else{
echo "Popraw";
}
?>
WebCM
Przechwyć formularz za pomocą JS i wyślij go AJAX-em. Najlepiej do <form> dodaj znacznik onsubmit. Jak przechwycić dane w formularzu - zobacz przykład.

Nie używaj starego rozszerzenia do obsługi MySQL - w PHP6 już go nie będzie. Zainteresuj się MySQLi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.