Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: JavaScript, okienka
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
webdice
Witam,

dziś znalazłem swój, dość stary skrypt, a z racji że nigdy nie oddawałem nic pod ocenę, postanowiłem to zrobić winksmiley.jpg. Skrypt był pisany tylko pod FF i zapewne tylko pod tą przeglądarką działa i wyświetla się poprawnie.

webdice.pl/win
loganek
można by zmodyfikować, żeby po kliknięciu w obszar przeskakiwało na wierzch. Jak na razie żeby tak się stało trzeba kliknąć w belke.
phpion
Przydałaby się również opcja zamykania okienka smile.gif
.radex
Na Operze działa tylko zmienianie kolejności okien. Przesuwanie nie działa. Przydałoby się zamykanie (jak napisał phpion) i zmiana wielkości. I naprawienie przesuwania pod Operą
l0ud
Dodaj doctype, to powinno zacząć wyświetlać się poprawnie(j) pod IE. Co ciekawe przesuwanie sam skrypt pod nim działa winksmiley.jpg
Babcia@Stefa
Świetna robota!
10/10
Działa pod każdą przeglądarką, kod HTML czytelny (szczegółowo nie sprawdzałem, jakieś 2 sec tongue.gif)

Mi się podoba winksmiley.jpg

Dziękuję, Babcia@Stefa
l0ud
Cytat
Działa pod każdą przeglądarką

Użytkownicy Opery Cię zlinczują tongue.gif

A tak na poważnie po kilku poprawkach działa jako-tako na każdej najpopularniejszej...
http://www.ldtls.yoyo.pl/priv/windows.html

[jeżeli autor skryptu nie życzy sobie umieszczenia go w takiej formie proszę o info]
webdice
Cytat(l0ud @ 10.07.2008, 21:21:53 ) *
[jeżeli autor skryptu nie życzy sobie umieszczenia go w takiej formie proszę o info]

Najpierw powinieneś spytać, a potem umieść link, ale nie mam nic przeciwko winksmiley.jpg. Skrypt w takiej formie jakiej jest aktualnie można modyfikować i stosować na własny użytek. (miło by było jakby ktoś zostawił o mnie ślad).

Powoli piszę nową wersje, ale o wiele bardziej rozbudowaną, a wasze propozycje na pewno uwzględnię.
.radex
Cytat(l0ud @ 10.07.2008, 21:21:53 ) *
Użytkownicy Opery Cię zlinczują tongue.gif

A tak na poważnie po kilku poprawkach działa jako-tako na każdej najpopularniejszej...
http://www.ldtls.yoyo.pl/priv/windows.html

Fakt, teraz działa tak jak powinno winksmiley.jpg
AjaxSrajax
Bardzo ładnie, z-index zarządza winksmiley.jpg

Szkoda, że pokazujesz nam tylko dwa okienka ;p

pzdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.