Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]Roman Paul Jewelry Design
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
ano
Cześć,

Przed chwilą to skończyłem, proszę poopiniować sobie winksmiley.jpg
www.romanpaul.com

Ps. może się troche ładować, bo jest jakieś 4mb do załadowania

uprzedzam pytania:
"no co ty, 4MB? komu by sie chcialo tyle czekac i ladowac!" - klientowi się to błyskawicznie ładuje, pozatym pamiętajcie że ta strona jest na amerykańskim serwerze i target to też amerykanie, więc to IM ma się to szybko ładować, a zapewniam was, że tak jest winksmiley.jpg

"strona jest niedostępna dla osób bez JS i robotów google!" - index.html sprawdza dostępność JS - wyłączcie w przeglądarce js i sami sprawdzcie co wtedy się włacza.

pozdro.
Zajec
1) Nie używaj "language" dla znacznika "script"
2) Nie używaj "target" dla XHTML (a najlepiej w ogóle ─ pozwól użytkownikowi decydować jak otwiera link)

Poza tymi dwoma drobiazgami kod jest ładny.

Tylko gdzie podziała się jakakolwiek grafika?
Ah, widzę że tylko strona dla tych bez JS nie ma grafiki.
koderrr
glowne zdjecie po lewej
az straszy swoja jakoscia i pikseloza
.radex
Czyżby ta strona nie była wcześniej już dawana do oceny ? blink.gif
scanner
Szkoda, że ano nie odświeżył tego wątku.
sniezny_wilk
Cytat(scanner @ 14.07.2008, 10:54:30 ) *
Szkoda, że ano nie odświeżył tego wątku.

Dobrze prawi..

Co do stronki nie zmieniam swojego zdania. Przecież to się prosi o flasha. 4MB a zdjęcia słabej jakości. Dobrze że chociaż walidator zwraca tylko 3 błędy. Jak dla mnie bez wyrazu i trochę sucho, nic tu nie ma, a większość raczej napisana na gotowcach.

Tak jak wywróżyłem we wspomnianym powyżej wątku, w IE6 wygląda słabo, nie chciało się Tobie nawet fix'y na png jakieś rzucić ? Dobrze, że w ogóle działa pod IE6, ale to pewnie zasługa gotowych komponentów.

EDIT: dwa miechy i tylko taki efekt ?
AjaxSrajax
@@@@@ Przed chwilą to skończyłem, proszę poopiniować sobie

No dzięki wielkie, to sobie poopiniujemy haha.gif

Hmm, nie byłem w LA, ani w ogóle w USA ale jubiler z LOS ANGELES kojarzy mi się z troszkę większym przepychem niż widać na tej stronie winksmiley.jpg

Wygląd strony słabiutki. Jak to Moja Dziewczyna rzekła: na takiej stronie wszystko powinno świecić, błyszczeć, przyciągać wzrok.
A background na głównej wygląda jak: sorry: zdjęcie popiołu w popielniczce powiększone dużym zoomem. Cóż, też się przyłączam do opinii, że powinien to być flash. Już mi się nie chce odpalać pod IE, bo na Orange za 25zł jadę dziś biggrin.gif, i mam wyłączone JS i IMG nawet, ale jeśli się tam kaszani, jak pisze kolega wyżej, to porażka. Do dopracowania ewidentnie. A btw. Wygląd strony podoba się zleceniodawcy? Pozdrawiam:)
ano
//EDIT: dwa miechy i tylko taki efekt ?
przez dwa miechy projekt był zamrożony (miałem ważniejsze zlecenie winksmiley.jpg ). W sumie to robiłem to jakiś tydzień.

//a większość raczej napisana na gotowcach
Dobrze, że powiedziałeś RACZEJ... Pozatym, czy słyszałeś kiedyś o frameworkach? (prototype/scriptaculus)

//Tak jak wywróżyłem we wspomnianym powyżej wątku, w IE6 wygląda słabo, nie chciało się Tobie nawet fix'y na png jakieś rzucić ? Dobrze, że w ogóle działa pod IE6, ale to pewnie zasługa gotowych komponentów.
Ta, zasługa gotowych komponentów... proszę cie! Co, myślisz że strona jest oparta na szablonie, czy co?! A fixy owszem, wrzuciłem, nie mam pojęcia czemu nie działają.

//i mam wyłączone JS i IMG
czyli mam rozumieć, że oceniasz tą stronę z wyłaczonymi obrazkami i JS? no comments...

//Wygląd strony podoba się zleceniodawcy
Bardzo się podoba. btw. dzięki temu już są w kolejce 3 nowe zlecenia...

pozdro smile.gif

ps. jeszcze tylko dodam jedno:
//Jak to Moja Dziewczyna rzekła: na takiej stronie wszystko powinno świecić, błyszczeć, przyciągać wzrok.
Błyszczeć, to by błyszaczło jaky biżuteria była dla "napalonych nastolatek", a jak mogłeś zauważyć, ta biżuteria nie jest w takim stylu (dominuje styl dla harleyowców winksmiley.jpg )
AjaxSrajax
//i mam wyłączone JS i IMG
czyli mam rozumieć, że oceniasz tą stronę z wyłaczonymi obrazkami i JS? no comments...
Strony nie oglądałem na swoim kompie- gdyby tak było miałbyś tu oceniony kod

Błyszczeć, to by błyszaczło jaky biżuteria była dla napalonych nastolatek a jak mogłeś zauważyć, ta biżuteria nie jest w takim stylu (dominuje styl dla harleyowców)
Stąd te kiepy w popielniczce, teraz jest to dla mnie jasne
Aha i dzięki za komplement pod adresem Mojej Panienki - to naprawdę miłe.
//Wygląd strony podoba się zleceniodawcy
Bardzo się podoba. btw. dzięki temu już są w kolejce 3 nowe zlecenia...
No to poczekamy pół roku i ocenimy biggrin.gif
Pozdrawiam również _('.')_
ano
//Strony nie oglądałem na swoim kompie- gdyby tak było miałbyś tu oceniony kod
Ej, czyli powiedz mi - na podstawie czego oceniłeś tą stronę, skoro sam twierdzisz, że masz wyłączone IMG i JS?

//Aha i dzięki za komplement pod adresem Mojej Panienki - to naprawdę miłe.
? wtf ?

//No to poczekamy pół roku i ocenimy biggrin.gif
jw. wtf?

rozumiem normalną dyskusje, ale tutaj to już chyba zaczynasz flame'ować?
AjaxSrajax
Dobra, wytłumaczę ci, bo widzę, że nie kumasz.

1)Na moim kompie mam wyłączone JS i IMG. Tutaj mam odpalone php.pl. Na drugim kompie, który jest teraz zajęty odpaliłem twoją stronkę.
Czy dalej nie rozumiesz?

2) Może tego nie czujesz, ale tekst `napalona nastolatka` może być uznany za obraźliwy w wyżej użytym kontekście i jeszcze piszesz WTF?
3) Piszesz stronę 2 miechy, więc jak masz 3 nowe zlecenia z prostej kalkulacji wynika, że będziemy czekać na ocenę wszystkich pół roku.

To tyle z mojej strony - i`m OUT.

Pozdrawiam
ano
Czy gdzieś napisałem, że to twoja dziewczyna jest tą "napaloną nastolatką"?! NIE

/EDIT: dwa miechy i tylko taki efekt ?
przez dwa miechy projekt był zamrożony (miałem ważniejsze zlecenie ). W sumie to robiłem to jakiś tydzień.
AjaxSrajax
@@@ Czy gdzieś napisałem, że to twoja dziewczyna jest tą "napaloną nastolatką"?! NIE

Jest to śmieszne, że o tym dyskutujemy, ale mnie zmuszasz.
Nie wierzę, że jesteś tak niekumaty, że nie czujesz, że to tak zabrzmiało i gdyby to była tylko moja opinia pewnie bym cię za to przeprosił. Mało tego, jeśli nie miałeś tego na myśli, to właśnie to czynię.
Jak jeszcze za tę dyskusję dostanę przez ciebie ostrzeżenie, to już mnie na maxa wkurzysz winksmiley.jpg

Pozdrawiam i już ci naprawdę nic nie odpowiem ;D
ano
Źle mnie wtedy zrozumiałeś, to było ogólne określenie co do stylu winksmiley.jpg

PEACE

Cytat(sniezny_wilk @ 14.07.2008, 13:56:23 ) *
Tak jak wywróżyłem we wspomnianym powyżej wątku, w IE6 wygląda słabo, nie chciało się Tobie nawet fix'y na png jakieś rzucić ?

Mógłbyś zrobić jakiegoś printscreena, żebym wiedział co poprawidzć?
l0ud
Ogólnie nie jest źle winksmiley.jpg Chociaż flash dużo lepszy do takich zastosowań.

(-) XHTML 1.0 Strict
-> składnia jest poprawna, ale w JS używasz/gotowiec używa document.write co powoduje niemożność wyświetlenia się strony przy parsowaniu jej jako XHTML.

(-) Niepoprawne wyświetlanie w IE6 (problemy z png)
.radex
Cytat(l0ud @ 14.07.2008, 18:16:34 ) *
Ogólnie nie jest źle winksmiley.jpg Chociaż flash dużo lepszy do takich zastosowań.

(-) XHTML 1.0 Strict

Dlaczego minus za XHTML 1.0 Strict ?! Przecież Strict to najlepszy możliwy doktajp
l0ud
Niżej masz wyjaśnienie winksmiley.jpg Nie oszalałem jeszcze smile.gif
.radex
Aaa.... Myślałem, że to osobny punkt winksmiley.jpg
ano
Cytat(l0ud @ 14.07.2008, 18:16:34 ) *
(-) XHTML 1.0 Strict
-> składnia jest poprawna, ale w JS używasz/gotowiec używa document.write co powoduje niemożność wyświetlenia się strony przy parsowaniu jej jako XHTML.

(-) Niepoprawne wyświetlanie w IE6 (problemy z png)

Nigdzie nie użylem document.write... tongue.gif A chyba scriptaculus/prototype sam tego nie dodaje? Dziwne...

Mógłbyś teraz sprawdzić tą stronę pod IE6? Wstawiłem alternatywny skrypt, który powinien działać winksmiley.jpg
l0ud
Same obrazki wyświetlają się poprawnie, jednak po wskazaniu kursorem znów się sypią. Polecam http://tredosoft.com/Multiple_IE aby potestować samemu winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.