czytałem wiele tematów na forum i nie tylko i nie mogę znaleźć rozwiązania dla mojego problemu.
Potrzebuję napisać sobie skrypt, który będzie pomiędzy kliknięciem przycisku "start" zliczał czas
aż do kliknięcia przycisku "stop". Pomyślałem od razu o JS, ale niestety nie znam JS zupełnie,
dlatego też chciałbym całość skonstruować w PHP. Zatrzymałem się w momencie, gdzie skrypt zlicza
microtime od "start" do "stop" i wyświetla różnicę, jednak wynik w formie 0.944234 niewiele mi mówi
i nie bardzo wiem jak to przekonwertować na sekundy albo minuty. Próbowałem też odjąć godziny, w sensie
<?php $xa = $stop - $start; ?>
ale wynik niestety też nie był zbyt czytelny ani zrozumiały. Bardzo proszę o podpowiedź jak to zrobić za pomocą PHP. Sprawa niby banalna, bo to praktycznie zwykły 'stoper', ale nie mogę sobie z tym poradzić.

Pozdrawiam serdecznie!
P. M. R.
P.S. Tak się zastanawiam i chyba trochę zbyt pochopnie wybrałem dział. Jeżeli ktoś z moderatorów stwierdzi, że bardzo to pasuje do działu 'Przedszkole' to bardzo proszę o przeniesienie i przepraszam za omyłkę!