glass
17.01.2009, 00:38:28
witam mam problem ze swoim apachem, zainstalowałem system mechanic i od tej pory apache przestaje odpowiadać, wiem że to wina system mechanica ponieważ jak odinstaluje to rusza, w skład sys. mechanica wchodzi pakiet narzędzi reperujących system, firewall oraz antywirus.
czy ktoś może poradzić w którym momencie popełniłem błąd, zależy mi na obydwu tych narzędziach?
drucik
19.01.2009, 03:01:01
Witam,
Sprawdź czy firewall w System Mechanic nie blokuje portu apache'a (port 80).
glass
27.01.2009, 20:04:54
Próbowałem doszukać się na forum jak sprawić swoje porty, doczytałem się jedynie o otwartych portach i nasłuchujących na nich aplikacjach, polecenie wygląda tak netstat -an, pokazuje trochę, ale nie jasno jak dla mnie, w sieci jest wiele postów, z których wynika, że to spory i częsty problem, u mnie to wygląda tak, że jak odinstaluje iolo firewal to apache chodzi luzik, inaczej nie mogę działać, a jest mi potrzebny na co dzieć przez większość dnia, więc jeśli będę tak sobie odinstalowywał po cztery razy na dzień, gdy tylko najdzie mnie ochota na testy, to mój system nie wydoli, mam zaledwie accera 220 1.3 pentiuma i +-500ram, czy mogę prosić o info jak się do tego zabrać, by to rozwikłać, już zrezygnowałem z iolo, jednak zawsze mogę wrócić:)