Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z broadcom 802.11b/g WLAN
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
maccloy
Laptop: hp nx400
system: win xp sp3
router: d-link DI-524

Po formatce występują problemy z siecią i nie mogę sobie z nimi poradzić. Nie znajduję też żadnego rozwiązania w necie.

Nie mogę się połączyć z siecią bezprzewodową. Uwierzytelnianie trwa strasznie długo, a jeśli już jakimś cudem dojdzie do połączenia to net jest strasznie zmulony. Sterowniki instalowane jakie tylko możliwe. Łączę się zwykłym ethernetem ale WLAN leży. Jakieś pomysły?
sztosz
Wymień szmelc D-Linka na normalny sprawny router. Ale żeby nie było że prorok jakiś jestem z tym D-Linkiem, to sprawdź czy możesz się połączyć przez Wlan bez szyfrowania jakiegokolwiek i bez filtracji po MAC.
maccloy
do d-linka nie mam żadnych zastrzeżeń, aktualnie na WLANie łączą się z nim jeszcze 3 komputery. Poza tym działało przed formatką, więc to coś z systemem/laptopem.
sztosz
Ustaw na sztywno IP, maskę, bramę etc. w laptopie. Zobacz czy to pomaga. Czy przy probie podłączenia do innej sieci bezprzewodowej masz też takie problemy?
maccloy
Nie pomaga. Jeszcze nie miałem okazji podłączyć się do innej sieci.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.