maccloy
22.02.2009, 14:11:57
Laptop: hp nx400
system: win xp sp3
router: d-link DI-524
Po formatce występują problemy z siecią i nie mogę sobie z nimi poradzić. Nie znajduję też żadnego rozwiązania w necie.
Nie mogę się połączyć z siecią bezprzewodową. Uwierzytelnianie trwa strasznie długo, a jeśli już jakimś cudem dojdzie do połączenia to net jest strasznie zmulony. Sterowniki instalowane jakie tylko możliwe. Łączę się zwykłym ethernetem ale WLAN leży. Jakieś pomysły?
sztosz
22.02.2009, 16:06:22
Wymień szmelc D-Linka na normalny sprawny router. Ale żeby nie było że prorok jakiś jestem z tym D-Linkiem, to sprawdź czy możesz się połączyć przez Wlan bez szyfrowania jakiegokolwiek i bez filtracji po MAC.
maccloy
22.02.2009, 18:40:14
do d-linka nie mam żadnych zastrzeżeń, aktualnie na WLANie łączą się z nim jeszcze 3 komputery. Poza tym działało przed formatką, więc to coś z systemem/laptopem.
sztosz
22.02.2009, 19:05:28
Ustaw na sztywno IP, maskę, bramę etc. w laptopie. Zobacz czy to pomaga. Czy przy probie podłączenia do innej sieci bezprzewodowej masz też takie problemy?
maccloy
22.02.2009, 22:06:14
Nie pomaga. Jeszcze nie miałem okazji podłączyć się do innej sieci.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.