Tak więc - mam w htaccess taki ciąg reguł:
RewriteEngine OnRewriteRule ^parametr\/([^-]+)\.php$ $1.php?opcja=parametr&%{QUERY_STRING}RewriteRule ^parametr\/$ index.php?opcja=parametr&%{QUERY_STRING}" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
wszystko działa, bo to trudne nie jest. Probelm pojawia się, kiedy nazwę folderu (pseudofolderu ;P) wpisze bez slasha - bo o ile reguła "^parametr$ parametr/" (albo ^parametr$ index.php?opcja=parametr&%{QUERY_STRING}) zadziała, to jednak linki wewnętrzne nie uwzględniają w ścieżce nazwy folderu (podczas gdy inne wyglądają np domena.pl/parametr/index.php >> po wywołaniu domena.pl/parametr/ )
Jak zrobić, żeby jednak uwzględniały?
To był pierwszy problem, teraz drugi, w sumie bardziej dla mnie istotny. Czy da się w jakiś sposób przekierować subdomenę na ten 'pseudofolder', żeby działało i zamiast teraz domena.pl/parametr mieć parametr.domena.pl ? za pomoca narzedzi danych mi przez firme hostingową już wiem , że się nie da, bo to coś uparcie tworzy foldery, z którch nic się nie zrobi, bo wyskakuje 'bad request' (nawet przy rewriterule ^(.*)$ ../ udaje ze nie widzi index.php pietro nizej, mimo ze takowy istnieje....)
Da się to jakoś zrobić? czy do domeny potrzeba mi fizycznego folderu?
Z gory dzieki za wszelka pomoc i jakbyk ktos nie czail o co mi chodzi (nie mam talentu do tlumaczenia), to postaram sie jakos inaczej...