Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Ocena] Serwis dla młodych
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Poker
Witam wszystkich serdecznie

Chciałbym prosić o ocenę, opinię, rady, pomysły dotyczące mojego nowego serwisu www.dodatkink.pl.

W serwisie wykorzystałem: PHP + MYSQL + Jquery

Serwis skierowany jest do młodych osób, nie jest jeszcze w pełni skończony, zostanie jeszcze dopracowany profil użytkowników oraz dodam autorskie forum dyskusyjne oraz możliwość grania online w gry typu ubieranki.

Projekt graficzny serwisu, kodowanie, wszystkie prace programistyczne, panel administracyjny wykonałem samodzielnie, zajęło mi to około 3 tygodni.

Poniżej zamieszczam kilka screenów przedstawiających serwis jak i panel administracyjny:

WYGLĄD SERWISU

Strona główna serwisu

Wyświetlanie podarowanego prezentu

Generator tekstów [JQuery]

PANEL ADMINISTRACYJNY

Widok po zalogowaniu, widok na tablicę

Lista użytkowników

Wszystkie kategorie (wklejek, opisów, prezentów, komentarzy) możliwość szybkiego dodania nowej kategori, oraz ustawienia wyświetlania na stronie, ustawienia widoczności na stronie oraz zmiana pozycji, wyżej niżej - jak ma przedstawiać się to na stronie

Edycja wklejki

Dodawanie opisu, oraz zintegrowane kategorie, te które są dodane do bazy wyświetlają się w inputach.

Wszędzie gdzie tylko można i jest taka potrzeba wyświetlane są errory, informacje, sukcesy, uwagi na temat zadania jakie zostało wykonane poniżej dwa przykłady, nie wybranej kategorii dla opisu oraz poprawnie dodanego opisu.

Zachęcam wszystkich do oceny zarówno grafiki, pomysłu, działania. Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi.

Dariusz.
gigzorr
bardzo ladne wykonanie.
przy rejestracji nie musze nic wpisac zeby sie zarejestrowac , podalem sam login i mi zarejestrowalo.
sam sobie komentarze nabijam?spam leci jak cholera
podaruj prezent - nic nie wpisze i tak akceptuje
zarejestrowalem się jako ;',,..
komentarze mozna puste dodawac
http://www.dodatkink.pl/profil.php?id=33 przy kazdym odswiezeniu ten profil ktos oglada nowa osoba
Poker
No tak to błędy do poprawienia, całość kilka dni temu skończyłem i testowałem to co najważniejsze, chcę dokończyć ten projekt jako mój pierwszy w 100%, bo zawsze zostawiam wszystko nie dokończone, tak wiec proszę o wytykanie wszystkich błędów.

Dziękuje za pomoc : )

ps. Stroną zarządza moja dziewczyna, nauczyła się robić wklejki i wszystko dodawać smile.gif tak więc ja jestem tylko robotnikiem który stworzył cały serwis i resztą się nie zajmuję smile.gif

gigzorr dziękuje za poświęcenie czasu:) na pewno wszystko naprawię smile.gif
awerd95
Gdy kliknie się w profilu "ustawienia" wyskakuje błąd 404 http://www.dodatkink.pl/ustawienia.php
Poker
Tak jak pisałem, profil jest jedyną częścią która nie została w pełni skończona.

Brakuje jeszcze ustawień(dodawanie zdjęcia, edycja hasła, edycja profilu).
IceManSpy
Jak zarejestrowałem się jako ;',,.. to potem jak zamknąłem stronę, a następnie otworzyłem i chciałem jeszcze raz zarejestrować się to od razu dostałem info, że zostałem zarejestrowany.
Mefiuu
Nie wiem czy to tak ma być ale po wejściu na czyjś profil (w tym wypadku wykorzystałem id=2) i klikaniu n razy F5 dało mi :
Cytat
Odsłony profilu: 104

winksmiley.jpg Sprawa mało ważna, ale może by to zmienić winksmiley.jpg
darophp
Super, ale mam jedno ale ... nie wszytko jest Twoje smile.gif
Te informacje, poprawnie lub błędnie, w ostatnich 2 zdjęciach są z Simpla Admin ;P
thomson89
+ Piękny layout graficznie dopracowany
+ Nie wiem, co grafika z "ludźmi" w topie ma wspólnego z dodatkami, ale pasuje tam i ładnie się prezentuje smile.gif

- Brakuje mi efektu hover w głównym menu

Ogólnie: Serwis bardzo dopracowany.
sweter
Ładna strona pod względem graficznym, jednak wtrącę kilka uwag:
- obrazki w menu mogłyby działać jako linki (na razie działa tak tylko tekst pod nimi)
- na stronie głównej przy najechaniu kursorem na obrazek wyłania się jego większa wersja - ten efekt mógłby być szybszy
- dlaczego jako miniatury ładujesz zdjęcie normalnej wielkości? - nie każdy ma szybki internet smile.gif
thomson89
Cytat(sweter @ 8.08.2010, 20:55:11 ) *
- dlaczego jako miniatury ładujesz zdjęcie normalnej wielkości? - nie każdy ma szybki internet smile.gif

Też się nad tym zastanawiałem, i doszedłem do wniosku że to (może być) usprawnienie. Otóż - żeby "pobrać" wklejkę musisz ją zapisać jako obrazek (prawy klawisz). Dzięki temu, mamy oryginalny obrazek w miniaturce który można zapisać, bez wchodzenia w podgląd (przez co oszczędzamy czas).

Ale, ja to tak zrozumiałem - nie wiem jaki był zamysł autora smile.gif
Ramzaa
Walidator: Result: 58 Errors

Ogólnie bardzo ładnie dobrane kolory, wszystko starannie dobrane. Wrażenie jak najbardziej pozytywne.
Kujski
Hmm nie do końca dopracowane smile.gif po pierwsze podgląd jaki jest ustawiony na stronie głównej pokazuje się pod reklamami, które go zasłaniają co mnie bardzo denerwuje smile.gif po drugie wysyłając komuś darmowy prezent serwis przenosi mnie po wpisaniu imienia i wiadomości na oddzielną stronę gdzie skrypt w php pokazuje moją wiadomość do kogośquestionmark.gif a nie można by tak dodać maila i tam tego wysłaćquestionmark.gif Chyba, że idea strony jest inna smile.gif dalej nie testowałem...

Poza tym wrażenia wizualne bardzo pozytywne smile.gif
Poker
Bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi.

Otóż tak jak pisałem nie dopracowany jest jeszcze tak jak go sobie wymyśliłem.
Jest to pierwsza wersja bez poprawek. Obecnie jestem na wakacjach i jak tylko wrócę
to mam nadzieje że skończę wszystko i naprawię wszystkie błędy, braki i luki o których wszyscy wspomnieli smile.gif

Za jakiś czas pochwalę się już bardziej dopracowaną wersją smile.gif

Jeszcze raz wielkie dzięki smile.gif

Serwis od 1.08 zanotował już:
1521 unikalnych odwiedzin
12 444 odsłony 8,18 odsłon na użytkownika
współczynnik odrzuceń 20,73%
średni czas spędzony 6min 5sek

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.