Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Logotyp do oceny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
trucksweb
jakis czas temu odswiezylem swoje portfolio/strone firmowa a teraz przyszedl czas na brand.

przygotowalem kilka propozycji i im dluzej mysle tym wiecej ich tworze.
http://webstandards.pl/logos.png

co o tym myslicie ?
r4xz
zdecydowania prostota najlepiej wygląda (4)
IceManSpy
Też jestem za 4.
Lion_87
A mnie ciekawi jak by wyglądało 4 + 1 (tzn plus biało-szare tło z 1).
.radex
Z przedstawionych najbardziej mi się podoba trójka — jeśli przesuniesz "web" o 2px w lewo.

Ale czy ogólnie podoba mi się? To zielone koło ma jakieś dziwne, nijakie wycięcie. A slogan kiczowaty, sorry. Widziałem dziesiątki stron firm programistycznych ze sloganem powołującym się na "pasję" i jakoś nie było widać, aby rzeczywiście wkładali serce w to co robią...
Daiquiri
Hmm, jeżeli zajmujesz się tym zawodowo, to popracowałabym jeszcze nad tym. Postawiłabym na soczystszą zieleń, dodała cień (1px odległość, 1px rozmiaru, kąt -90stopni). To, co zwróciło moją uwagę to "nierówne" wycięcie koła w okolicy b - może to kwestia litery, może kształtu - nie wiem. Rzuć czymś więcej, kawałkiem CI to wtedy może się nam rozjaśni koncepcja - mnie na razie trochę nie przekonuje. Na plus na pewno fakt, że logotyp układa się stosunkowo równo w poziomie i nie będzie cyrków z umieszczaniem go na różnych elementach smile.gif.
JoShiMa
Cytat(Lion_87 @ 27.04.2011, 17:00:38 ) *
A mnie ciekawi jak by wyglądało 4 + 1 (tzn plus biało-szare tło z 1).

Też mi to przyszło do głowy.
blooregard
Nie będę oryginalny, 1+4 i będzie kox tongue.gif

trucksweb
dzieki wszystkim za uwagi, wszystkie uwzglednilem ale i tak ostatecznie nie moge sie zdecydowac

co do polaczeniawczesniejszego logotypu 4+1, raczej tego nie bede robil- tym samym logotyp nr 1 odpada, gdyz myslac przyszlosciowo nie uda mi sie tego nadrukowac na koszulce smile.gif

aktualny update logtypow:
http://webstandards.pl/logos.png

ps. najbardziej osobiscie przypadlo mi do gustu logo nr 5
drake88
4 oraz 1 najlepsze, bardzo ładne oraz przejrzyste jak i przede wszystkim proste rozwiązane, co za tym idzie- miła dla oka, czytelne.
blooregard
Jedynka.
trucksweb
Cytat(Cypherq @ 29.04.2011, 08:48:25 ) *

a te linki to cos maja znaczyc ?
grzeee
Ostatnie propozycje 6 i 7 najbardziej mi podchodzą.
Popracuj trochę na tą aplą pod WEB sam napis web jest taki trochę jak ściśnięty przez to jabłuszko.

Oczywiście pokusił bym się do użycia logo np na stronie www wraz z tym gradientem na jabłuszku.
trucksweb
blink.gif to nie jablko jest, raczej jakis placek tongue.gif

wybralem jednak opcje nr 1 tylko troche ja dopracuje.

Dzieki za opinie
knife
Dobrze wybrałeś smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.