Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System mailingowy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
busterek
Witam społeczność,
Wiem, że wyważam drzwi otwarte, ale wolę tak. Tworzę na swoje potrzeby bardzo prosty system mailingowy oparty na klasie PHPMailer. Adres jest pobierany z bazy, następnie kodowany base64 i umieszczany w tej postaci w linku w stopce maila, aby odbiorca mógł się wypisać. Wszystko działa dobrze, gdy wysyłam maile pojedynczo. Natomiast natknąłem się na problem czysto algorytmiczny. Postanowiłem przy pomocy metody addBCC dodawać po 25 adresów odbiorców i wysyłać jednocześnie do nich co minutę: 25 odbiorców z bazy -> send mail; następne 25 odbiorców -> send mail; itd. Wszyscy odbiorcy są w BCC. I teraz problem. Stopka jest jedna, a odbiorców 25 jednocześnie.
Czyli mam np odbiorców od A1 do A25, do których wysyłam maila. Wiadomo, wyjdzie ich w sumie 25, ale za jednym zamachem. Jak teraz zapisać link z adresem do wypisania się, tak aby zawierał konkretny adres email zakodowany base64??
Tomplus
Najprościej,
wiadomości które są indywidualne, powinny zawierać treści indywidualne, bo co gdy wpadniesz na pomysł aby dodawać imie i nazwisko, albo nick użytkownika?

Jeżeli koniecznie musi być to tak jak masz teraz, to zamiast kodować email w linku, zakoduj jakiś hash, który będzie kluczem do tablicy email użytkowników.
Pyton_000
Nie da się. BCC i CC służą właśnie do tego aby wysłać 1 treść wszystkim.
Muisz wysyłać jako oddzielne wiadomości i generować dla każdego adresu oddzielny hash.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.