Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt do bazy danych...
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
CStrike^Dybik
Ucze się php od 2 dni smile.gif Wiec nie rozumiem wielu zeczy ale wciaz sie ucze gdyz html mam w malym paluszku.... Moj problem jest taki:

Poszukuje gotowego juz skryptu ze wszystkimi podplikami ktore bedzie tworzylo:

Ktos sie rejesruje na www. Podaje swoje wstepne dane w formularzu . Wysyla formularz ktory trafia do mnie i ja mam do wyboru albo w meilu albo jakies dowolne rozwiazanie dzieki ktoremu moglbym potwierdzic czy zgadzam sie na rejestracje np. gracza czy nie . Jeli wyraze zgode to do gracza dochodzi zwrotny meil z linkiem w ktorym otwiera formularz zakonczeniowy w ktorym musi podac wieksza ilosc danych... Nastepnie klika np ok i gracz jest zarejestrowany.

Jesli ktos bylby w stanie napisac cos takiego dla mnie albo tu na forum to bardzo prosze. Dana osoba zostanie nagrodzona ale jak to zostanie tajemnica do momentu przekazania gotowego skryptu.

Moje gg: 4380099 .

Czekam na odp smile.gif
kalinowski
przy wysylaniu formularza musisz dac!!
wiesz tam przy formularzu

Kod
mailto:twojemail?Subiekt=temat

a potem musisz mu po prostu odpowiedziec smile.gif
Project
questionmark.gif?

musisz dopisac mailto:... questionmark.gif?
Czlowieku co ty bredzisz!
To forum php a nie html!
php ma wbudowana obsluge wysylania poczty i mozna to zrobic w sposob nie zauwazony przez uzytkownika!!!
Do tego wlasnie sluzy funkcja mail()
Przesyla sie dane z formularza do jakiegos pliku gdzie zostaje on zweryfikowany i np przeslany na maila!
A tak wogole to polecalbym rozwiazanie polegajace na weryfikacji pol formularza i dopisanie do SQL`a jak nieaktywnego uzytkownika!
przy okazji mozna wyslac rowniez maila do usera no i do siebie samego jezeli zachodzi aka potrzeba...

Koncze! Ide cos zjesc bo sie zdenerwowalem...
angrysmiley.gif

POZDRAWIAM
DeyV
Oj, Project, masz dziś zły dzień tongue.gif
Wiecej luzu...

To prawda, że jest to forum php, ale czasami bardziej skomplikowane rozwiazania wcele nie są konieczne. Tak więc nie dziw się
kalinowski'emu, że udzielił takiej odpowiedzi - dla prostego systemu i dla osoby nie znajacej php - takie rozwiązanie, z trudem bo z trudem, ale może się sprawdzić.