Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Listowanie w Apache 1.3.27
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
lisek
Witam Wszystkich!
Bardzo proszę o pomoc. Zainstalowałam Apache'a wersję 1.3.27(win32-x86-src.msi) wszystko przebiegało pomyślnie do momentu: wyświetlanie zawartości katalogów w przeglądarce. W pliku konfiguracyjnym wpisałam "Options Indexes FollowSymLinks" pod katalogiem który chciałam listować i owszem wyświetliła się zawartość katalogu ale gdy wykasowałam tą linijkę listowanie nadal jest aktywne, mało tego gdy wykasuję cały kod zaczynając od<Directory ....>to i tak wyświetla się zawartość a nie strona z napisem Access forbidden!
I jeszcze jeden problem: po wpisaniu nieistniejącej strony nie wyświetla mi się hasło: "Object not found!" z numerem błędu i adresem webmastera tylko informacja "Nie ma takiej strony" ( moze moja wersja Apache'a nie posiada tych możliwości?).
Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc, może moje pytania są banalne ale jestem początkująca i nie mogę sobie z tym poradzić.
wool
ad.1
<Directory...>
Options -Indexes
</Directory>
i będie Access forbidden

ad.2
ServerAdmin admin@localhost
ServerSignature email
i będzie adres webmajstra
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.