Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [blog] o pozycjonowaniu
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
shpyo
http://blog.shpyo.net

Zapraszam wszystkich do wypowiadania konstruktywnych opinii o moim blogu smile.gif.
pozdr,
SHiP
Ciekawe wpisy na temat zupełnie mi obcej dziedziny tj. pozycjonowania winksmiley.jpg. Myślę że będę czasami zaglądał winksmiley.jpg Troche mi kolorystyka nie pasuje(ogólnie rzecz biorąc nie lubie stron z czarnym tłem) ale to kwestia gustu.
ActivePlayer
jako ze ostatnio tez sie troszke bawie w pozycjonowanie... zaciekawił mnie. Podoba mi się. Bede czytał.
Prph
Temat blogu - bardzo dobry pomysl.

Design:
1. Linki sie nie podswietlaja - ogromny minus
2. Linki sie nie wyrozniaja - masz biale linki i biale naglowki :/
3. Ten obrazek na gorze IMHO zbedny.

Ogolnie bardzo ladnie. 8/10.

Adrian.
Balas
Sam design mi sie podoba, ale pare rzeczy mozna by bylo poprawic:
- menu w topie, zrob tlo jako grafike a napisy jako tekst, wyjdzie to o wiele ladniej, czytelniej i bedzie lzejsze;) A jezeli juz robisz jako grafike zmniejszylbys kompresje (najlepiej daj jako png) i poprawil czcionke
- czcionka w naglowkach wyglada zbyt... pikselowato.
- przy czytaniu troche oczy sie mecza winksmiley.jpg
- jak juz ktos wspomnial obrazek w topie niezbyt pasuje do strony, wyrzuc albo popraw

Cytat
1. Linki sie nie podswietlaja - ogromny minus
2. Linki sie nie wyrozniaja - masz biale linki i biale naglowki :/
U mnie sie podswietalaja rolleyes.gif

8/10
Jojo
Dwie uwagi:

1. Ciężko się dokopać do starszych wpisów. Niby masz na dole linki do kategorii, ale nie ma żadnego linku do ogólnego archiwum.

2. Blog bez RSS'a questionmark.gif? Bluźnisz!!! (ikonka gdzieśtam jest ale nic poza tym)
Mimo, że temat mnie interesuje póki nie pojawi się RSS czytać nie będę.
piwoszeq
podoba mi sie bardzo

Cytat

imo ten obrazek nadaje sensu tej witryny winksmiley.jpg i mnie sie bardzo podoba

dodalem do ulubionych biggrin.gif
shpyo
Cytat
2. Blog bez RSS'a questionmark.gif? Bluźnisz!!! (ikonka gdzieśtam jest ale nic poza tym)

W sumie masz rację smile.gif.
Na dniach się pojawi i napewno Cię o tym powiadomię.

Cytat

Nie bierz wszystkiego dosłownie, nie ot tak są tam właśnie te a nie inne chmury.
siemakuba
Całkiem kul.
Co nie bardzo:
  • jestem na stronie http://blog.shpyo.net/?newsID=12. Widzę info, że "Komentarze wył.".
    Po pierwsze, czy na prawdę nie ma tam miejsca żeby napisać "wyłączone"?
    Po drugie, dlaczego to jest link, skoro kliknięcie w niego nigdzie mnie nie zaprowadzi?
    Po trzecie, każde kliknięcie w tenże link powoduje zwiększenie licznika czytań, widocznego zaraz obok niego. Z góry przepraszam - nabiłem ze 4 czytania :)
  • prawy sidebar potraktowałeś jakimś bevelo-highlightem. Nie widzę tego zupełnie, ale to kwestia gustu.
  • graficzne przyciski w menu na samej górze - zdecydowanie nie! Nie ma na nich nic takiego, żeby nie mogły być zwykłym ostylowanym tekstem.
  • znów menu na górze - jeżeli już graficznie, to zmniejsz kompresje JPG albo zrób z tego gif. Teraz razi, zwłaszcza w trybie hover.
  • i jeszcze raz menu na górze - link "skocz do treści" nie powinien być chyba potraktowany równorzędnie z innymi linkami w menu głównym. Robi coś innego, powinien być gdzie indziej i "inaczej" :) W wielu miejscach jest to prawy górny róg strony.

Na plus zdecydowanie klarowność całości, chociaż (podobnie jak pisał któś powyżej) chciałem zajrzeć do archiwum, które jest stałym elementem większości blogów i przyznam, że byłem zdziwiony nie znajdując go u ciebie. Dopiero po chwili zorientowałem się, gdzie są poprzednie wpisy.

Aha, temat jak najbardziej. Będę zaglądał.

pozdr.
shpyo
RSS już jest! smile.gif
athabus
Na początku gratuluję pomysłu. Nigdy nie zajmowałem się pozycjonowaniem na serio. Na pewno będę czytał Twojego bloga - jest lekkostrawny :-)

Graficznie jak dla mnie jest również ok.

Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to ... brak ikonki w kanale rss - mam sporo zakładek w czytniku i o wiele łatwiej mi to opanować, jak od razu mam ikonkę przy nazwie kanału ;-)
shpyo
Spoko, napewno będzie favicon, tylko muszę znaleść trochę więcej czasu (studia, praca i lecencjat na głowie).
Zajec
Czy ta czczionkia na górnych buttonach jest naprawdę taka wymyśla, żeby ją robić na specjalnych obrazkach? :-)
vieri_pl
Bardzo ładny blog, a przy okazji pomocny i ciekawy smile.gif

Świetna oprawa graficzna, podobają mi się takie kolory smile.gif

Ekstra, 10/10 :]
MMP
Póki co mało zawartości merytorycznej, ale powodzenia winksmiley.jpg
Seth
Graficznie wygląda bardzo ładnie. Ma swój charakter i to zasługuje na mocną 9 (chociaż faktycznie linki powinny się jakoś bardziej wyróżniać) ale... winksmiley.jpg

Na wstępie jest "Usability". No cóż, raczej można by się zastanawiać na ile ten blog jest użyteczny, jak i strony które podajesz w projektach. A skoro jest to na pierwszym miejscu to chyba powinno mieć jakieś odzwierciedlenie w stronie.

Czepiam się ale rzuciło mi się to od razu w oczy.
shpyo
@MMP: wszystko w swoim czasie, jeżeli masz jakieś konkretne propozycje to pisz.
Ociu
Strasznie nie podobają mi się czcionki :/ noi ten niebieski kolor.. br...
dr_bonzo
Usunalem posta z reklama serwisu o pozycjonowaniu i odpowiedzi na niego.

To nie jest forum do reklamowania swoich serwisow. W o gole takiego nie mamy.
shpyo
jest już wszytko-mówiący favicon ;]
Teraz ładniej będzie wyglądało w ulubionych i RSS.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.