Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ciekawe i ładne strony we Flash i nie tylko z całego świata
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Grrrr
Witam, Otworzyłem ostatnio serwis właśnie o ładnych i ciekawych stronach w internecie snitch.gif . Umieszczać będe tam te stronki które przegląda się dla czystej przyjemności korzystania z serwisu i te od których oczekuję konretnych infirmacji. Wyglad może nie powala ale jak na html myśle że jest nieźle bo chodzi tutaj o to żeby dodawane stronki byly jak najlepsze. Narazie jeszcze codziennie coś sie na niej zmienia więc ciekaw jestem Waszych opinii i sugestii.

the404.pl
UDAT
Cytat(Grrrr @ 11.12.2006, 17:16:21 ) *
ale jak na html myśle że jest nieźle bo chodzi tutaj o to żeby

A jak na HTML'a to do d** Click

Wyglad raczej sredni, kod do poprawy ( tabelki i skladnia ).

2/10
Zajec
Tak beznadziejny kod, że nawet nie mam się o czym rozpisywać. Po prostu zapoznaj się z wynikiem: http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fthe404.pl%2F

Niepoprawnie uzywasz wielu znaczników, beznajdziejne wykorzystanie CSS, generalnie bardzo słaby kod.
Grrrr
Co do kodu to sie całkowicie zgadzam bo to moja pierwsza stronka i wiedziałem że na tym forum mnie objedziecie;). A co do wyglądu to kwestia gustu bo na forum dla laików miałem oceny całkiem niezłe.
dr_bonzo
Cytat
Co do kodu to sie całkowicie zgadzam bo to moja pierwsza stronka i wiedziałem że na tym forum mnie objedziecie;)

TO nie lepiej najpierw to poprawic i dopiero dac do oceny?

Cytat
A co do wyglądu to kwestia gustu bo na forum dla laików miałem oceny całkiem niezłe ...

- brak odstepow miedzy obrazkami a tekstem
- linki nie wyroznione (np. brak podkreslenia), po najechaniu kolor ledwie sie zmienia
- czcioka za mala ("Sklepy Sklepy Ubrania Classi" -- kategorie po obrazkioem)
- po co caly tekst pogrubiac, nic to nie daje + utrudnia czytanie
- newsy -- za mala czcionka
- nieczytelne "© 2006 wszystkie prawa zastrzeżon" po najechaniu myszka
- RSSa dalbym na gorze z uzycien standardowych ikonek http://www.feedicons.com/
starczy? czy laik ci to ^^^ powie?

Cytat
i wejść dzisiaj też mam wyjątkowo dużo.

A mi sie wydaje, ze to z powodu reklamy na forach, nie? Przeciez trzeba na strone wejsc zeby ja ocenic.
revyag
Jak na serwis o ładnych i ciekawych stronach, nie jest ani ładny ani ciekawy.
- strona mało czytelna,
- niektóre obrazki się nie wyświetlają,
- nie trzymasz się jednej konwencji graficznej, masz jakieś butony, strzałki który wyglądają inaczej i mają różne kolory
- bardzo sztucznie wygląda to zdjęcie gościa z połową głowy, na początku myślałem że coś jest nie tak.
- słyszałeś o czymś co się nazywa "odstęp" ? smile.gif
- o kodzie nie będę wspominał, ale pamiętaj że ludzie oceniają stronę nie tylko po wyglądzie
Cysiaczek
Niestety upchałeś za dużo rzeczy na małej przestrzeni. Do tego dałeś ogromne logo, które tą przestrzeń pochłania dodatkowo.
Co do prawej kolumny... "wyglądmniejwiecejtakjaktentekstijestpodobnieczytelna"

za chęci i z okazji pierwszego projektu dam Ci 2/10

Pozdrawiam
Seth
Zdecydowany przerost formy nad trescia. A raczej tresci jest pelno ale w tak duzej ilosci, ze na niczym nie mozna sie skupic.
A co do bledow skladniowych to coz... skoro jzu zabierasz sie za serwis o ladnych stronach to i Twoja taka powinna byc.

2/10
Wykrywacz
Mam dziwne wrażenie że widziałem tego tamplate gdzieś na którejś stronie z free tamplates, jestem tego prawie pewien.
Pozatym czemu ten facio ma uciętą głową? I co ma ten dop do reszty strony?

Oj coś mi się tu nie podoba 1/10 dałbym więcej ale jestem prawie pewny że to nie twój szablon.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.