Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: while - problemik.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
track
Witam wszystkich. Mam strone wyswietlajaca kilka maili. Kazdy ma obok siebie pole typu checkbox ktore ma takie parametry name=$i i value=$pole[email] Wszystko tyczu sie ponizszego kodu:

Kod
$ask = "SELECT * FROM sms_subskrypcja";

$do = mysql_query($ask);

$i = 1;

echo "<table border=1>";

echo "<tr><td>Lp.</td><td>Adres email</td><td>Usuń</td></tr>";

echo "<form action=index.php?id=subskrypcja&action=delete method=post>";

while($pole = mysql_fetch_array($do))

{

echo "<tr><td>$i.</td><td>$pole[email]</td><td align=center><input type=checkbox name='email$i' value='$pole[email]'></td></tr>";

$i++;

}

echo "<tr><td></td><td></td><td><input type=submit value='Usuń'><input type=hidden name=ile value='$i'></td></tr>";

echo "</form>";

echo "</table>";

Wszystko dziala poprawnie, ale... Do wyswietlania maili na nastepnej stronie uzywam skryptu:

Kod
if($action == "delete")

{

$i = 1;

while($i < $ile)

{

echo "Numer: $i - $email2<br>";

$i++;

}

}

Jest juz z gory wpisana wartosc $email2. W takim wypadku jesli zaznaczylem drugiego maila zostanie on wyswietlony. Niestety nie wiem jak zrobic, zeby wyswietlal wszystkie maile. Prosciej mowiac nie dziala schemat $email$i Dlaczego? Z gory dzieki za pomoc. Mam nadzieje, ze wszyscy zrozumieliscie oco mi chodzilo.

TRACK[/code]
?>[/php]
track
No co?? Nikt nie potrafi mi pomoc?
borec
[php:1:a9055322c8]<?php
$ask = "SELECT * FROM sms_subskrypcja";
$do = mysql_query($ask);
$i = 1;
echo "<table border=1>";
echo "<tr><td>Lp.</td><td>Adres email</td><td>Usuń</td></tr>";
echo "<form action=index.php?id=subskrypcja&action=delete method=post>";
while($pole = mysql_fetch_array($do))
{
echo "<tr><td>".$i.".</td><td>".$pole['email']."</td><td align=center><input type=checkbox name='email".$i."' value='".$pole['email']."'></td></tr>";
$i++;
}
echo "<tr><td></td><td></td><td><input type=submit value='Usuń'><input type=hidden name=ile value='".$i."'></td></tr>";
echo "</form>";
echo "</table>";
?>[/php:1:a9055322c8]

sprobuj teraz - tablice z indeksami stringowymi musza wygladac tak:
$tablica['index']
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.