Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Agencja marketingowa - Waldi
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
cornholio666
Proszę o ocenę:

Agencja marketingowa - Waldi
mike
Oo LOL, żeby plagiatować jedną z bardziej znanych marek w Polsce ....
K2 - czyżby ich rybka miała wspólne geny z Waszą.

Więcj nie patrzyłem, po obejrzeniu topu już mi się odechciało.

P.S.
Cytat
Š Copyrigths 2007. Realizacja: BMsource
Agencja zajmująca sie stronami WWW zleca prdukcję swojej własnej strony innej agencji?
Ewenement :-)
Seth
O prosze... rybka K2 chyba polknela cos niestrawnego snitch.gif
cornholio666
Cytat
K2 - czyżby ich rybka miała wspólne geny z Waszą.

Chodzi o motyw rybki czy o podobieństwo? Jak o podobieństwo to nie uważam żeby była podobna może lekko. Poprzednie logo firmy mialo rybę i haczyk i klient sobie zażyczył ryby i haczyka.

Cytat
Agencja zajmująca sie stronami WWW zleca prdukcję swojej własnej strony innej agencji?
Ewenement :-)

Wola klienta...
Seth
Motyw, jej wyglad, sposob w jaki sie porusza rybka.

Dla mnie to mocna inspiracja ale raczej mizernie wykonana - szczegolnie to tlo, ktore zamazuje sie jakby chcialo doprowadzic odbiorce do wymiotow :/

Inna sprawa... czy sa zielone ryby? biggrin.gif
(nieco doprecyzuje pytanie: czy sa ZYWE zielone ryby?)
mike
OK, pomijając plagiat rybki to strona nadal moim zdaniem jest kiepska.

Zielone kolory bannera nijak nie pasują kolorystycznie do cąłości. A ta wielka zielona plama, która jest co chwila rozmywana moim zdaniem ma dwie funkcje:
- uniemozliwiać przeczytanie tekstów w topie;
- imitować kopę (inaczej tej plamy nazwać się nie da tongue.gif );

Kolejnym minusem jest kiepskie wykonanie menu u góry.
Po co tam jest JS? Tylko wszystko spowalnia. A preloading można załatwić dużo przyjemniej i subtelniej.
kwiateusz
tak chodzi o podobieństwo to wygląda jak rybka z k2 tyle że zjadła coś niestrawnego i jej nie dobrze i ją troche nadęło smile.gif
ogólnie design całkiem fajny kod tez schludny, podoba mi sie
kbsucha
Pomijając Flasha, bez ktorego ta strona spokojnie moglaby się obejsc, serwis jest bardzo fajny, prosty, przejrzysty i czytelny.
Wg mnie powinienes dopracować galerie. Wyraznie odsteje od reszyt layoutu, napewno moznaby cos tam wymyslic.

Pzdr
cornholio666
Cytat
imitować kopę

Możesz sprecyzować?

Cytat
Po co tam jest JS?

Jakbyś to inaczej rozwiązał?

żywa zielona ryba winksmiley.jpg
kwiateusz
my sie nie czepiamy o to ze baardzo podobna jest do tej z k2, ale owszem widać że jest wzorowana na tej żywej smile.gif
więc to zapewne zwykły zbieg okoliczności winksmiley.jpg
phpion
Cytat(cornholio666 @ 22.08.2007, 12:49:05 ) *
Jakbyś to inaczej rozwiązał?

Odpowiednie ostylowanie CSS zrobi dokładnie to samo przy czym będzie zdecydowanie szybsze i wygodniejsze do modyfikacji.
Ten flash w topie, przynajmniej u mnie, nie dziala zbyt płynnie. Chodzi mi o to takie coś plazmowate. Sama rybka, pomijając fakt podobieństwa do K2, również nie jest wykonana zbyt ładnie. Dlaczego ona nie ma oka? Rozumiem, że ten Waldi to ta rybka smile.gif hehe.
Co do kodu:
- <p><span class="bold_black_14">Totemy i pylony:</span></p> -> zastąpiłbym to jakimś nagłówkiem <hX>
- <p><br /></p> -> do tego służą marginesy
Ogólnie strona sprawia jednak pozytywne wrażenie. Dałbym 6/10.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.