Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Forum] TXtbb
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
luzak124
Chciał bym przedstawić mój zestaw modyfikacji do skryptu forum txtbb

Drobna uwaga co do nazwy forum a dokładnie jego druga końcówka sheepWarez słowo warez nie oznacza że na forum będą umieszczane skrypty takie jak IPB czy inne płatne skrypty i nie będzie to forum warezowe !
Forum będzie przeznaczone na publikacje informacji o darmowych skryptach, szablonach itp i pomoc w instalacji tych skryptów. Nie pisać że jest to reklama bo forum jak zostanie ukończone w 100% zostanie przeniesione na nowy serwer i zostanie zmieniony adres. A teraz proszę o ocenę tego co zrobiłem do tej pory.

A teraz co do zmian które wprowadziłem do skryptu txtBB:

Wygląd:
- Zmieniłem trochę styl forum.
- Wykonane ikonki działu ( nie całkowicie są mojego autorstwa są to ikonki o nazwie Tango dostępne za darmo )

Modyfikacje:
- Ikonki Działów - Każdy dział na forum ma własną ikonkę - wykonane w 100%
- ShoutBox - już napisany w 100% dopisałem klika emoticonek no i cenzurę i tag [b ] [/ b] ( bez spacji )
- Emblematy dla grup wykonane w 100%
- Kod forum został poprawiony o kilka poprawek które zwiększa bezpieczeństwo.
- Nowy token w rejestracji użytkowników który może utrudni ( mam taką nadzieje ) rejestracje dla młodszych użytkowników internetu.
- InfoPanel ( pasek ruchomy pod logiem ) mała modyfikacje wyświetlająca wszelakie informacje które można zmienić z poziomu panelu administracyjnego.

Dziękuje za ocene:)
Babcia@Stefa
Oryginału nie widziałem, ale ta przeróbka ładnie wygląda smile.gif
Może trochę wolno się ładuje (system plików - wiadomo..., MySQL chodzi błyskawicznie...), ładny i estetyczny wygląd, do kodu nie zaglądałem.
Ciekawy pomysł z tokenem, ale jedno pytanie; dlaczego bronisz rejestrację młodszym? biggrin.gif (to też ludzie, być może czasem sprawiają problemy, ale nie widzę przeszkód aby blokować rejestrację wiekowo, i tak 8 latki się nie interesują forami)

Pozdrawiam, WebNuLL(Babcia@Stefa)
luzak124
Ale przykładowe dziecko Neostrady które będzie chciało zrobić "spam" na forum może podczas odczytywania tokena się mu odechce smile.gif przynajmniej mam taką nadzieje.

a co do oryginału wygląda tak:
http://www.zelaznarzadowa.yoyo.pl/index.php ( pierwsze lepsze forum znalezione w google )
Crozin
Cytat
Pozostało do wykorzystania 1000 znaków.
I cały czas jest ten 1000 winksmiley.jpg
luzak124
U mnie działa. Przypadkiem nie masz wyłączonej obsługi JavaScript ?
Crozin
JS działa winksmiley.jpg

(Opera 9.5, win xp)
luzak124
Cytat(Crozin @ 12.08.2008, 02:18:26 ) *
JS działa winksmiley.jpg

(Opera 9.5, win xp)

Faktycznie licznik znaków nie działa pod opere. Postaram się coś z tym zrobić ale to potem teraz muszę dokończyć pisanie modyfikacji "Pomógł" coś podobnego jak tu na forum i dokończyć prace nad tym czego nie skończyli autory skryptu czyli miedzy innymi poprawić skrypt by działał w pełni na bazie MySQL.

Jeżeli macie jakieś uwagi proszę pisać.

//edit
Tak na szybko poprawiłem pod opera licznik znaków u mnie działa proszę o sprawdzenie czy u was też działa licznik znaków pod opere.
Crozin
Cytat
Tak na szybko poprawiłem pod opera licznik znaków u mnie działa proszę o sprawdzenie czy u was też działa licznik znaków pod opere.
Działa winksmiley.jpg
luzak124
Forum już gotowe.
Postanowiłem otworzyć support skrypt txtBB i tak powstał txtBB support - forum txtBB.pl
Proszę o ocenę.
Jeżeli macie jakieś uwagi proszę pisać

konto testowe:
login: test1
Haslo: test@teast.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.