Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Użycie czyjegoś loga, da się jakoś?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Babcia@Stefa
Witam, czy mogę do swojej aplikacji rozpowszechnianej za darmo wstawić jakieś logo np. WinRar'a? (kiedy archiwum ma np. 500 mb, to będzie się trochę ładować, a że cała aplikacja jest wielka i jest na ajaxie więc mogę zrobić logo podczas ładowania..)

@edit
No to nie będę używać loga (to tylko dodatek - aby człowiek się nie wkurzał powtarzając "co jest?!", "zawiesił się", "ale złom" biggrin.gif)

Pozdrawiam, WebNuLL(Babcia@Stefa)
webdice
Wszystko zależy od licencji danego oprogramowania. Nie lepiej dać tekst:

Cytat
Trwa rozpakowywanie, proszę czekać.
krzysiek_raven
Aby nie zakładać nowego tematu to zadam to pytanko tutaj.
Chodzi mi o grafikę ze strony http://www.sxc.hu/. Czytałem trochę licencję do obrazków z tej strony ale nie wiem czy dobrze ją zrozumiałem. Z tego co wyczytałem to mogę używać ściągniętej grafiki między innymi na stronach www ale nie mogę sprzedawać i rozpowszechniać oddzielnie lub z innymi obrazkami. I teraz jeśli robię dla kogoś stronę i dostanę za to jakieś tam pieniądze i umieszczę dodatkowo zaczerpnięty stamtąd obrazek na tej stronie to czy jest to już sprzedaż tego obrazka razem z innymi obrazkami (grafiką na stronę)? Teoretycznie przecież mogę umieścić ten obrazek komuś za darmo (nie sprzedając go) a pieniądze które otrzymuje są za moją wykonaną pracę. Jak to jest z tymi obrazkami?
henio
Ja nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się, że gdy już coś komuś wykonujesz to powinieneś być autorem całości chyba, że pracujesz w grupie. Warto też, abyś poinformował o tym zleceniodawcę, aby potem on nie miał jakiś kłopotów.
tommy4
Jest mnóstwo darmowych ikonek, np. na art.gnome.org.
Babcia@Stefa
Ale offtopic się zrobił biggrin.gif
Może lepiej powrócimy do tematu?

Co do tych "darmowych ikonek" to czy znajdę tam coś takiego jak logo winrara lub zipa (coś przypominającego) szukałem w Google.com nic nie znalazłem...

A jak już rozmawiamy w temacie związanym z archiwizacją to mam problem z ZIP'em, proszę zajrzyjcie do mojego tematu biggrin.gif

[PHP][ZIP] Jak poruszać się po ZIP'ie?

Z rarem poradziłem sobię, a myślałem że w PHP jest gorsza obsługa RAR niż ZIP, a się myliłem smile.gif

@tommy4
A czy będą loga? winksmiley.jpg

@edit
Cytat(webdicepl @ 11.08.2008, 18:38:26 ) *
Wszystko zależy od licencji danego oprogramowania. Nie lepiej dać tekst:
Cytat

Trwa rozpakowywanie, proszę czekać.

Dobry pomysł, dam napis w obramowanie i chyba wystarczy...

Pozdrawiam, WebNuLL(Babcia@Stefa)
krzysiek_raven
A czy może ktoś wie czy ikonki z art.gnome.org albo deviantart.com można używać na takiej zasadzie jak pisałem wcześniej? Wiem że niby powinno być wszystko mojego autorstwa ale może da sie to jakoś obejść:) Jeśli są już jakieś gotowe żeczy to po co sie męczyć samemu? Teoretycznie nawet ten ktoś komu robie strone może sobie sam później umieścić jakiś obrazek albo ikonke a ja tylko zostawiam wolne miejsce (np w bannerze)tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.