Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [portfolio] skrypt + design
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Don Pedro
http://donpedro.pdg.pl/index.php

co siądzicie o skrypcie  i designie ?

na pewno będą jeszcze kategorie newsów, formularz kontaktu i komentarze newsów...
Speedy
Cytat
jeszcze nie skonczone

Mam zasadnicze pytanie: Skoro nie skończone, to dlaczego oddajesz do oceny?

Strona prosta, bez polotu. Lubię minimalizm, ale jeśli to ma być portfolio, to powinno zainteresować w pierwszej kolejności wizualnie Twojego potencjalnego klienta.
Skryptu nie mam co oceniać, bo nie oglądałem kodu, a tyle, co widzę od strony odwiedzającego, można osiągnąć bez żadnych skryptów.
ShadowD
A ja zaś popatrzyłem w kod i co widzę, używasz XHTML a piszesz HTML więc po ci Ci ten X, szpanu??

Polecam korzystać z ff i doinstalować sobie wtyczkę walidator a jak nie korzystać z strony organizacji w3c.

Wygląd, powiadają - "Wgląd jest kwestią gustu" osobiście lubię skromne stronki ale masz stronkę bardzo ubogą a widzę screeny z jakiejś "Wymiatającej" w newsach co kompletnie rozprasza aż chce się pójść na tą "Wymiatającą".

Szczerze pisząc w pierwszej chwili myślałem, że trafiłem na jakąś mało znaną stronkę z hostingiem grafiki i screenem twojej strony szerokikadr, jednak nasunęła się kolejna myśl mówiąca - strony które hostują grafikę same posiadają choćby małe logo a u Ciebie nie ma nawet tego...
.radex
Strona taka sobie. Wygląd nie zachwyca. Nifty corners wcale nie poprawia wyglądu. Kodu nie ma zbyt wiele do oceny, ale rewelacyjny to on nie jest. (walidator!)

Cytat(ShadowD @ 15.08.2008, 03:10:30 ) *
Polecam korzystać z ff i doinstalować sobie wtyczkę walidator a jak nie korzystać z strony organizacji w3c.

Albo z opery i na stronie do walidacji PPM->Sprawdź poprawność tongue.gif
koderrr
przerobiony szablon

http://www.oswd.org/design/preview/id/2664

czym sie podniecac
Kildyt
@koderrr jak dla mnie to autor nie wzorował się chyba na tym wyglądzie. Linia plagiatu jest bardzo cienka, ale myślę, że jednak jest zbyt wiele różnic. smile.gif

Co do wyglądu to jak dla mnie powinien pójść do kosza i zacząć coś nowego tworzyć. Nie zniechęcaj się, po prostu zrobienie dobrego wyglądu jest czasami czasochłonne. smile.gif

Pozdrawiam! smile.gif
.radex
Cytat(Kildyt @ 15.08.2008, 11:57:39 ) *
@koderrr jak dla mnie to autor nie wzorował się chyba na tym wyglądzie. Linia plagiatu jest bardzo cienka, ale myślę, że jednak jest zbyt wiele różnic. smile.gif

Co do wyglądu to jak dla mnie powinien pójść do kosza i zacząć coś nowego tworzyć. Nie zniechęcaj się, po prostu zrobienie dobrego wyglądu jest czasami czasochłonne. smile.gif

Pozdrawiam! smile.gif

Zarówno wygląd jest podobny, jak i kod (popatrz na nazewnictwo i ułożenie <div>ów). Plagiatem bym to nie nazwał, ale rzeczywiście autor wzorował się na tym.
AjaxSrajax
Hejka,

Nawigacja trochę boli bo przez bordery na hoverze zwiększa się width i troszku skacze, ale rozumiem, że lepsze to niż stałe szerokości na <li>. Przy powiększaniu tekstu nic się nie rozjeżdża - good. Niffty może i uzasadnione, bo fluid.

Co do HTML to już gorzej. Kilka h1, nie dość, że <br>-y to jeszcze niepozamykane i takie tam.

Cytat
Zarówno wygląd jest podobny, jak i kod (popatrz na nazewnictwo i ułożenie <div>ów). Plagiatem bym to nie nazwał, ale rzeczywiście autor wzorował się na tym.

To fakt, zwłaszcza:
Kod
<div id="textos">

nie może być przypadkiem. Taka sama nazwa - oryginał chyba był pisany przez LosHispzanoS haha.gif
Mógłbyś przynajmniej zmienić nazwy id:)

pzdr,
kavka
Design do wymiany - za ciemne, zbyt proste. Portfolio ma swoje wymagania i powinno przyciągać a nie odpychać. W kod nie zaglądałam.
Don Pedro
http://donpedro.pdg.pl/lay.png

a co myślicie o tym ?
.radex
Hmmm... Jak na moje to niezbyt tongue.gif 1. kolorystyka 2. zero pomysłu na rozmieszczenie 3. za dużo cieni
vokiel
W tym drugim po chwili bolą oczy. Lepiej już ten pierwszy, chociaż też nie zachwyca, ale na jakiś prosty notatnik-blog styknie winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.