Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ocena strony - sklep komputerowy
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
djpm123
Witam,

zapraszam do oceny szablonu strony sklepu internetowego - www.sklep.dobreartykuly.pl.

Będę wdzięczny za każdą dobrą radę.

Pozdrawiam.
Speedy
Moim zdaniem, stosujesz zbyt duże kontrasty: biel, czerń, czerwień. Po pewnym czasie takie zestawienie kolorów może męczyć oglądającego. Ta "nalepka" - "niskie ceny" mi się nie podoba (możliwie, że ze względu na czcionkę i jej kolor).

Po dodaniu produktu do koszyka, nie do końca wiadomo, jak go usunąć. W pierwszej chwili znaczek [x] nie jest widoczny. Powinna być gdzieś opcja "podgląd zamówienia", gdzie też powinna być możliwość usunięcia produktu z koszyka, a nie tylko zmiany ilości kupowanych produktów.

Poza tym, w dobie ajaxowych bajerów mogłeś się pokusić o lepszą obsługę koszyka. Np. dodawanie produktów do koszyka za pomocą ajaxa, a następnie odświeżenie koszyka poprzez JS i wyświetlenie okienka z informacją, że produkt został dodany. Potem klikamy "ok" i kupujemy dalej. Takie rozwiązanie, jakie zostało zastosowane w Twoim sklepie, pomimo tego, że jest bardzo spopularyzowane, jest mniej przyjazne dla użytkownika (trzeba dużo klikać, a potem przesuwać stronę, żeby wrócić do momentu, w którym się skończyło oglądać produkty).

Tyle mi się rzuciło w oczy w pierwszej chwili.
ShadowD
Omg, chciałem sprawdzić czy filtrujesz dane i niechcący coś zamówiłem, nie wiedziałem, że to podłączone do jakiegoś sklepu jest... ;p

Usuń moje zamówienie...
djpm123
Cytat(ShadowD @ 20.08.2008, 07:45:59 ) *
Omg, chciałem sprawdzić czy filtrujesz dane i niechcący coś zamówiłem, nie wiedziałem, że to podłączone do jakiegoś sklepu jest... ;p

Usuń moje zamówienie...

Spoko, zamówienie zostało anulowane.

Dziękuję za ocenę strony, do waszych uwag, a szczególnie Speediego się dostosuję i w najbliższym czasie jeszcze popracuję nad funkcjonalnością sklepu.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.