Cytat(tiraeth @ 6.09.2008, 22:19:46 )

1) Brzydka literówka w plikach językowych. original a nie orginal!
Ups.. dzięki poprawiłem, Paczki są już zaktualizowane.
Cytat
3) Ręcznie ładujesz widoki do kontrolerów. Czy to nie jest niepotrzebne? Z helperami jest tak samo.... osobiście wolę, jak te rzeczy są ładowane automatycznie. Inna sprawa z bibliotekami, to oczywiście ładujemy ręcznie. I widzę, że Twoje rozwiązanie (metoda load) działa analogicznie do Zend_Loader z ZF.
Niestety, Nie wyobrażam sobie ładowania np. 2 identycznych widoków. Muszę użyć funkcji load aby określić w ten sposób nazwę dostępową dla każdego z nich
Zend_Loader? Nie zaglądałem. Wzorowałem sie na rozwiązaniu które kiedyś mi Moli podsunął na gg,
Cytat
8) Nie widzę tam jednej rzeczy - chwytania błędów aplikacji. Wszystko idzie po zwykłych Parse Error czy generujesz własne komunikaty?
Nie ma nic takiego na razie. Jeszcze myśle nad implementacją
Z pozostałymi pkt się po prostu nie zgadzam. Są to osobiste "widzimisie"

Co do PDO - nie zawsze ono na serwerze jest. Zreszta napisanie modelu PDO to też żaden problem. Zawsze mogą sąsiadować. Ja osobiście wolę dostęp bezpośredni
Cytat
Ogólnie rzecz biorąc porywasz się z motyką na słońce, jednocześnie czerpiąc z innych FW (głównie z Zenda jeśli dobrze widzę). Ja wiem, że mieć swojego FW to fajna sprawa, ale... po co? Skoro jest tyle dobrych frameworków.
Wyczuwam ironię "co za noob, niech sie za to nie bierze" ;] Trochę chyba nie na miejscu,,,
A po co powstał Zend skoro istniało już tyle dobych frameworków(np. Symfony)? Po co Athlan pisał Vframe a Prph Rapide Framework? Po prostu inne rozwiązania mi nie odpowiadają. Potrzebuję lekkiego i szybkiego frameworka. Symfony jest zbyt mozolny a Zend to raczej zbiór bibliotek a nie framework.
Cytat
A, bym zapomniał... nie dokumentujesz kodu według np. phpDocumentatora. I jak potem wygenerujesz sobie API Frameworka?
Myślałem nad tym, ale nie jestem przyzwyczajony do np. phpDocumentatora i nie było czasu się przyjrzeć temu bliżej. W wolnej chwili uzupełnię braki