Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www + logo] work-work.pl :: Serwis Freelancingowy - praca mgr prośba o uwagi
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
emitra
Witam serdecznie.
Za tydzień mam obronę pracy mgr. Której zadaniem było stworzenie serwisu Freelancingowego.
Zapraszam na http://work-work.pl i do działu Freelancing (link po prawej "WEJDŹ) lub bezpośrednio http://fl.work-work.pl

I tu moja prośba:
Czego waszym zdaniem tam brakuje. Co jest nie jasne, niewygodne ?

LOGIN: demo
PASS: demo

@todo (Wasze uwagi i moje plany):
1. - Zakładka PROFIL Osoby zostanie dodana na dniach. Zawierać będzie uproszczony generator CV oraz Portfolio. - ZROBIONE po części ograniczyłem się póki co do danych osobowych + pole opisu "o sobie"
2. - Formularz Rejestracji dla Firm zostanie skończony jeszcze dziś wieczorem
- ZROBIONE
3. - Jakiś bardziej wypaśny edytor przy dodawaniu Zlecenia

I żeby nie robić 2 tematu proszę o opinie na temat loga:
http://work-work.pl/images/logo800.png

Z góry dziękuję za wszelkie uwagi. A tu pokrótce wyjaśnione kim jest Freelancer bo może nie wszyscy wiedzą:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Freelancer
kbsucha
Przydałby się jakiś profil do oceny jakies h:demo l:demo, przeciez nie bede sie rejestrował tylko po to żeby ocenić funkcjonalność.

Grafika przypadła mi do gustu, całkiem przyjemna.

pozdr
emitra
Racja:

login: demo
haslo: demo
kbsucha
W sumie bardzo ciekawa sprawa, wszystko w miare intuicyjne. Na pierwszy rzut oka brakuje właśnie podziału na freelancer i zleceniodawca, ale widzę że masz w planie to dopisać. Aha i widać, że nie które oferty są dłuższe niż jest to pokazane, a nie widzę żadnej możliwości bardziej szczegółowego rozwinięcia opisu. To samo tyczy się dodawania ofert, strasznie małe to pole no i przydałoby się jakiś lepszy edytor do wprowadzenia, coś co pozwoli wprowadzić wypunktowania, pogrubienia itp. Jakoś nie wyobrażam sobie opisu zlecenia za 5k w 2 zdaniach winksmiley.jpg

Pozdr i ciekawa praca magisterska.
Łukasz O.
szkoda, że nie można się zalogować - jeśli nie Ty zmieniałeś dane dostępowe to może zablokuj możliwość edycji tego konta testowego - chyba, że już nie chcesz, żeby się ludzie wypowiadali winksmiley.jpg
emitra
Logowanie działa, nikt nie zmieniał hasła. wciąż demo/demo

Ale dziękuję za radę zablokowałem możliwość zmiany hasła winksmiley.jpg

Chciałem poprosić by Wasze uwagi pisać tutaj a nie na PW z góry dzięki smile.gif
- Wgrana została nowa wersja mechanizmu Negocjacji zgodnie z sugerowanymi mi radami w prywatnych wiadomościach.
- Poprawione zostały potencjalnie niebezpieczne miejsca w systemie zapewne nie wszystkie.
- Problemy z kodowaniem powinny już nie pojawiać sie tak nagminnie winksmiley.jpg

chyba tyle + kilka drobnych poprawek w samym kodzie co przełożyło się na 8h ślęczenie przed kompem tongue.gif.
suchy1
ta strona to w 99% profil administratora w cms Joomla!, wiec nie wypowiem sie, ladny klon ;-)
emitra
Cytat
ta strona to w 99% profil administratora w cms Joomla!, wiec nie wypowiem sie, ladny klon ;-)

Zależy co rozumiesz pod pojęciem klonu. Jeżeli mówisz o wyglądzie to owszem CSS Joomli stał się inspiracją do wyglądu serwisu. A dokładniej zakładki "Na skróty"
Ale sama strona nie korzysta (poza menu górnym) z żadnych pomysłów Joomli tongue.gif w zasadzie nigdy nie instalowałem tego cudactwa smile.gif

A prosiłem o uwagi nie odnośnie wyglądu a bardziej odnośnie funkcjonalności serwisu. No ale posta nabiłeś to się liczy winksmiley.jpg

Jeżeli ktoś ma jakieś bardziej konstruktywne uwagi to bardzo będe wdzięczny.
suchy1
@emitra
to po co dajesz do oceny logo ? Fajnie gdybys na poczatku powiedzial, styl css wzielem z joomla!. Portal wzorowany jest na tym, kod ejst moj. Wiadomo co oceniac komentowac. Funkcjonalnosc OK, fajna tylko dla mnie to nie strona www jak np. www.freelancer.pl tylko system, tak wyglada itp. wiec niezbyt przypadl mi do gustu i nie nabijam postów - wypowidam sie dry.gif
emitra
Ciutkę mnie poniosło wybacz winksmiley.jpg

Cytat
"Portal wzorowany jest na tym, kod ejst moj. "

Portal nie jest wzorowany na jakiejś Joomli co ma Joomla do Freelancingu ? Strona "Na skróty" ma 15lini cssa pożyczonego od Joomli to wszystko a Css składa się hmm w sumei ponad 2000 lini. (sporo nie używanego ogólny bajzel w nim mam )

Cytat
to po co dajesz do oceny logo ?

Żeby ktoś ocenił je ? Bo bardzo mnei o to autorka tego loga prosiła. A chyba nie powiesz, że logo jest wzorowane na Joomli tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.