future-proo
24.09.2008, 19:58:51
Witam,
mam taki problem, zainstalowalem sobie fox sever, a dolaczony don jest phpmyadmin ale w wersji 2.2.6 i nie wiem jak zaimportowac baze danych z pliku .txt. Nie widze w tej wersji zadnego autmatyka to jak sformulowac zapytanie sql aby zaimportowale baze ?
Z gory dzieki
melkorm
24.09.2008, 20:12:21
wchodzisz do pliku txt: ctrl+a -> ctrl+c -> zakładka w phpMyAdmin "SQL" ctrl+v -> wykonaj.

P.S. dziwne że nie ma zakładki import
future-proo
24.09.2008, 20:20:12
a widzisz, nie pomyslalem

wszystko byloby oky gdyby nie error :
You have an error in your SQL syntax near 'DEFAULT CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_general_ci' at line 3
Puzi
24.09.2008, 20:44:43
Ja się nie dziwię że tej zakładni nie ma bo pewnie kolega zainstalował sobie Krasnala a tam jest starsza wersja phpmyadmina i nie ma tej zakładki...
jeśli chcesz aby Ci wykonywało zapytania to musisz jak wklejasz zapytania z tworzeniem tabeli ten text "DEFAULT CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_general_ci" musisz po prostu wyrzucić... i będzie działało
future-proo
25.09.2008, 10:21:33
Wywalilem z .txt DEFAULT CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_general_ci i 'Default charset=latin2', ale teraz mi wywala blad:
Can't create database 'xxxx'. Database exists Chociaz takiej bazy nie ma. Nie pomaga zmiana nazwy bazy danych. help
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.