Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][PostgreSQL]Jak napisać rejestrację potwierdzona przez email?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kotweb
Jak w temacie. Średnio wiem jak to zrobić. Mogę napisać formularz rejestracyjny i wpisać te dane do bazy danych ale jak mam wysłać maila na podany adress? Jak mam zbudować linka który by "potwierdził" ważność konta... questionmark.gif

I trochę trudniejsza wersja : czyli rejestracja przez polecenie... Chciałbym by wynik działał następująco: Ja wysyłam automatyczne zaproszenie na podany mail kolegi. On klika na załączony tam link i przechodzi na rejestracje. Jeśli się zarejestruje to ja mam tego ślad w swoich danych....
Lars
Generujesz md5 i zapisujesz do bazy razem z userem. Mail funkcją mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i wstawiasz tam link.
krzyszbi
potwierdzenie to wysłanie linka z id użytkownika z bazy
ktoś klika na link z twoim id jako parametr i wiesz że przyszedł z potwierdzenia
zawsze można jakieś md5() np z czasu dać aby był bardziej nieczytelny zależy od inwencji

a polecany to podobnie generujesz maila z linkiem do rejestracji i id polecającego
podczas rejestracji id masz w sesji ( wejście i zapisanie do niej ) i już wiesz kto polecił
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.