<?php require('baza.php'); $uploaddir = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/music/pix/'; $uploaddir2 = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/music/tracks/'; } else { } else { $fotka_nazwa=$_FILES['fotka']['name']; $plik_nazwa=$_FILES['utwor']['name']; $nazwa_utworu=$_POST['nazwa_utworu']; $opis_utworu=$_POST['opis_utworu'] ; $sql = "INSERT INTO music ('numer', 'tytul_music', 'fotka', 'opis_utworu', 'plik',) VALUES ('', '$nazwa_utworu', '$fotka_nazwa', '$opis_utworu', '$plik_nazwa',)"; ?>
Wszystko ładnie działa, bo obrazek się pojawia na serwerze, plik również, opis i tytul wraz z nazwa drugiego pliku również pokazuje się przy użyciu PRINT. Jednak nic nie chce zapisać się w tabeli. Sprawdzałem wielokrotnie kolejność, nazwy, jak również plik baza.php. Wszystko jest tam wporządku. Nie mam zatem zielonego pojęcia dlaczego nic nie zapisuje się w bazie, tym bardziej, że błędu żadnego nie widzę.
I jeszcze takie pytanie odnośnie tworzenia przez php globalnych zmiennych dotyczących pliku. Gdy plik jest na serwerze to rozumiem, że mogę w każdej chwili odwołać się do $zmienna_name czy $zmienna_size? Czy są to tylko tymczasowe zmienne?