Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]hosting for phpbb by przemo
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gox
Witam,
Chce stworzyć hosting for phpbb by przemo,
mam nadzieje, że trafi się ktoś z doświadczeniem w manipulowaniu przy tym skrypcie
Jak zaoszczedzić na miejscu? ile plików może być wspólnych i jak to rozplanować..
Sorki ale jeszcze nic nie próbowałem, najnormalniej nie chce marnować kilku godzin aby posiąść wiedze, którą ktoś z was już może mieć..

jaki pliki muszą być unikatowe?
jesli tylko config.php to można w łatwy sposób wyciągnąć z URLu subdomene fajne.fora.pl, i już wiemy żeby prefix tabeli głosił "_fajne"..
No nie wiem tak sobie tylko gdybam bo jeszcze się za to nie brałem,
btw, kwestia subdomen, żeby taką utworzyć w moim hostingu (superhost) logować się trza do 'wispanelu' czy może da się to zrobić jakoś z poziomu skryptu, oczywiśnie nie tworząc przy tym kombajnu do logowania sie do panelu ;P ale to chyba pytanie do dostawcy...
sowiq
Jak dla mnie to można współdzielić wszystkie pliki poza templatkami (.tpl), no chyba, że wszystkie fora korzystają z jednego szablonu. Ale nie widzę sensu takiego oszczędzania miejsca, bo te pliki zajmują jakieś kilkaset KB/kilka MB. Wszystkie informacje trzymane są w bazie danych.
gox
Wlasnie nie do konca tak kilka KB, rozpakowane phpbb to 6MB/35MB w zaleznosci od wielkosci sektora pamieci tongue.gif
przy przenosinach 1000 for na inny serwer zrobi sie kolorowo.
Powiadasz wszystkie... doskonale!
wlasnie templatki to bedzie 99% wielkosci, poniewaz chce wrzucic wszystkie jakie znajde aby oferowac szeroka game szablonow, dlaczego nie moge ich wspoldzielic??
sowiq
Możesz je współdzielić. Pisząc to, miałem na myśli, że niektórzy mogą chcieć inny template. Ale oczywiście kilka osób może korzystać z tych samych plików szablonu.

Zastanawiają mnie tylko pliki tymczasowe/cache, ale to już pozostawiam do zbadania Tobie winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.