Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: praca dyplomowa, aplikacja internetowa, licencja
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
AxZx
witam

celem mojej pracy dyplomowej była realizacja serwisu społecznościowego. serwis wykonałem, pewnie trzeba dołączyć na CD do pracy.
ale jak ma wyglądać licencja? jaki zapis umieścić w licencji tak żebym mógł aplikację wykorzystywać do swoich celów (również komercyjnych)?
skowron-line
Praca inżynierska, magisterska, licencjacka czy czy jaka kolwiek inna jest własnością uczelni. Ale jak kiedyś rozmawiałem na ten temat z moim promotorem to mówił że wystarczy dopisać jeden moduł i już jest to co innego więc smiało można wykorzystywać w celach prywatnych.
AxZx
ale sama aplikacja internetowa, której projekt został opisany w pracy dyplomowej nie może być udostępniana uczelni na innych zasadach? sama praca licencjacka jest własnością uczelni, ale już aplikacja dołączona do pracy chyba nie koniecznie, jeżeli pojawi się odpowiedni wpis w licencji:) tylko jaki?
michalkjp
Zapytaj dziekana, bo to zależy od uczelni. U mnie podczas pracy inżynierskiej umowa student-uczelnia wyglądała tak, że uczelnia miała prawo do wdrażania projektu na swoje potrzeby przez 6 miesięcy po obronie pracy. Czyli gdybym wykonał coś co by im się przydało, to mogliby sobie to wdrożyć. Ta klauzula była stosowana głównie w przypadkach, gdy ktoś wykonywał jakieś projekty związane z edukacją – wtedy uczelnia mogłaby tego używać do końca świata za darmo, miałaby prawo do wprowadzania modyfikacji (czytaj – byłby następny temat pracy dyplomowej) etc.
AxZx
może wystarczy dopisać, że prawa majątkowe nie są przekazywane na dołączoną aplikację?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.