Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Rejestracja
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Psik
Cześć. Zacznę od tego, że jestem zielony w tych sprawach. Słyszałem, że stworzenie czegoś takiego to banał, jednak dopiero zaczynam swoją przygodę z PHP. Może przejdę do rzeczy. Mój problem, a raczej pustkę w głowie wywołał takowy problem.

Stawiam serwer do gry. Aby na nim zagrać należy zarejestrować konto. Chcę, aby takowe konto zakładało się z poziomu www. Gracz wypełnia rubrykę "nick" i "hasło", po czym są one wysyłane do FTP i wtem ACC jest gotowe, a gracz może zalogować się na serwerze gry. Byłbym wdzięczny za wskazówki, czy to naprowadzenia, jak coś takiego stworzyć.

Pozdrawiam
guilty82
Skorzystaj z wyszukiwarki na tym forum, wpisz jako szukane slowo "rejestracja" smile.gif
Psik
Niestety, nic nie znalazłem. Mógłbyś podać mi odnośnik do jakiegoś konkretnego tematu? Byłbym wdzięczny...
HellRider
Formularze pewnie potrafisz tworzyć w HTML, takiego potrzebujesz.
Potem skrypt docelowy odbiera dane z tablicy $_POST[] (dużo na forum o tym).
Jeśli już chcesz na ftp to złącz te dane w jakimś stringu i zapisz je do pliku, funkcje: fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, flock" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i inne z kontekstu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.