Crozin dzięki za pomoc jednak widać u mnie braki fundamentów. Zróbmy podejście numer 2:
1. W pliku php tworzę obiekt klasy Users. Do zmiennej pobieram listę user-ów za pomocą obiektu:
<?php
$zmienna = $obiekt->getArray();
?>
następnie przekazuję to do smarty
2. W smarty mam renderowanie tabelki, która zasilana jest przy pomocy tej zmiennej.
Teraz pytanie mając selecta chcę przekazać z poziomu smarty wartość (5,10,20,...) i przekazać do konstruktora lub metody która zwróci mi zawęrzoną listę.
Teraz proźba jakby ktoś mógłby mi teoretycznie podać rozwiązanie. Nie oczekuję gotowych rozwiązań a raczej jakieś wskazówki.
Pozdrawiam
munky
Witam,
Uporałem się z problemem jaki poruszyłem powyżej. Po 3 dniach wszystko wydaje się już w miarę łatwe

Teraz jednak mam problem natury projektowej, mianowicie:
Ogólny szkielet mojego freamwork-u to:
1. Plik index.php (tworzenie obiektów dla języka, menu, itp) Index.php ładuje również plik wykonalny w zależności od tego co wybierzemy w menu
2. Z poziomu pliku index.php przekazuje do smarty plik wykonalny, który wyłapuję w Smarty i ładuję include_php
3. Plik wykonalny tworzy już wyspecjalizowane obiekty i przekazuje do tpl-a którego też ładuje
To na tyle, teraz w czym mam problem.
Powiedzmy, że mam tabelkę i chciałbym dodać limit (sql-owy) na danych czyli problem z pierwszego wpisu. Stosuję metodę $().ajax i teraz jakie rozwiązania stosuję:
1. W url podaję adres pliku wykonalnego i przekazuję metody (request ma problemy ze wykryciem zmiennych sesyjnych, ścieżki się sypią)
2. W url podaję adres pliku index.php dostaję requesta jednak środek jest bez contentu ponieważ smarty jeszcze nie załadował pliku wykonalnego
Czy ktoś ma pomysł lub przedstawi mi rozwiązanie jak można w bardzo łatwy sposób powiązać Smarty, AJAX (JQuery), PHP
Zamykam temat poradziłem sobie z tym

Pozdrawiam
munky