Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: efekt najazdu za pomoca php
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
muff
nie wiem jak zrobic efekt najazdu za posrednictwem php. chodzi mi o to np zeby tlo w elemencie <td> tabeli zmienialo sie po najechaniu myszka. jakich funkcji wogole trzeba urzyc zeby php wygenerowal mi tabele? a jej argumenty mogl przetwarzac jako zmienne?? :oops: pewnie to banalne pytania ale dopiero sie uuucze rolleyes.gif
Officerrr
Chyba chodzi Ci o javascript a nie o php.
GeoS
Officerrr: A moze o CSS chodzi :?: biggrin.gif
kurtz
Cytat
nie wiem jak zrobic efekt najazdu za posrednictwem php. chodzi mi o to np zeby tlo w elemencie <td> tabeli zmienialo sie po

ja tez nie. na poczatek dlatego ze tego sie nie da zrobic w php.
GeoS
Kurtz: to jest dwuznaczne. Sam kod na to w php wygenerujesz, ale to juz jest (jak pisalem) technologia CSS biggrin.gif
zombie
Cytat
nie wiem jak zrobic efekt najazdu za posrednictwem php. chodzi mi o to np zeby tlo w elemencie <td> tabeli zmienialo sie po najechaniu myszka.  jakich funkcji wogole trzeba urzyc zeby php wygenerowal mi tabele? a jej  argumenty mogl przetwarzac jako zmienne?? :oops: pewnie to banalne pytania ale dopiero sie uuucze   rolleyes.gif

Skrypt Javy zmieniajacy kolor tla komorki tabeli po najechaniu myszka masz na mojej stonie: www.host4.nazwa.pl/gwarek.net
www.host4.nazwa.pl/gwarek.net/js/menu.js - tu jest zewnetrzny skrypt, a reszta w indexie.
castor
Cytat
Skrypt Javy...

Javy powiadasz :wink:
zombie
Cytat
Javy powiadasz :wink:

JavaScript, powiadam! Uwielbiam, to forum. Jak nie ma do czego technicznie sie przypierdolic, to sie ktos czepi literowki.

Panowie! Popracujcie troche nad soba. Są dwie metody na to, zeby sie wyroznic z tlumu.

1. Pokazac, ze wszyscy dookola to patalachy.
2. Pokazac, ze jest sie bardzo dobrym.

Pierwsza z metod jest duzo latwiejsza i niestety bardziej popularna, niz druga. Ale czy pierwsza metoda, to rzeczywiscie skuteczna metoda autopromocji?

pozdrawiam!
castor
kolega strasznie powaznie do tego podchodzi laugh.gif

Cytat
JavaScript, powiadam!

Ladna literowka na szesc liter laugh.gif
....zasnales na chwile piszac to :?:

...Zwrocilem Ci na to uwage bo strasznie wiele ludzi w sieci myli te dwa pojecia ..a od kiedy pisze w Javie to gryzie mnie to jeszcze bardziej

Cytat
Uwielbiam, to forum. Jak nie ma do czego technicznie sie przypierdolic, to sie ktos czepi literowki.

to juz jeden powod masz dla ktorego tu zagladac :wink:

Cytat
Panowie! Popracujcie troche nad soba.

mhmmmm pracujemy, pracujemy.....

Cytat
Są dwie metody na to, zeby sie wyroznic z tlumu.
1. Pokazac, ze wszyscy dookola to patalachy.

ty to tak odebrales :wink:

Cytat
2. Pokazac, ze jest sie bardzo dobrym.

po co komus cos udowadniac?
...nie lepiej miec satysfakcje przed samym soba :wink:
Cytat
Pierwsza z metod jest duzo latwiejsza i niestety bardziej popularna, niz druga. Ale czy pierwsza metoda, to rzeczywiscie skuteczna metoda autopromocji?

8) jw.
zombie
Cytat

nie zeby zaraz tak bardzo powaznie, ale nie jest to dobre miejsce do nauki, wbrew pozorom, bo zamiast motywacji, mozna nabawic sie tylko kompleksow.

Cytat
...Zwrocilem Ci na to uwage bo strasznie wiele ludzi w sieci myli te dwa pojecia ..a od kiedy pisze w Javie to gryzie mnie to jeszcze bardziej

Cytat
ty to tak odebrales :wink:

Zaloze sie, ze odbiera to tak kazdy, kto ma na koncie mniej, niz 100 postow

Cytat
po co komus cos udowadniac?
...nie lepiej miec satysfakcje przed samym soba :wink:

no wlasnie, po co? zapytaj tych, ktorzy tak kochaja sie tu wymadrzac i z ludzi, ktorzy dopiero ucza sie php (zreszta wszyscy sie chyba uczymy) robic niedorajdow i debili!
castor
Cytat
Cytat

1:0 :wink:
w tej kwesti moze i tak ..dlaczego...juz powiedzialem :wink:
Cytat
Zaloze sie, ze odbiera to tak kazdy, kto ma na koncie mniej, niz 100 postow

I to jest najlepszy dowod tego coby nie robic zadnych rangow :!: :!: :!:
nawet ilosci napisanych postow bym wywalil :!:

..a ty sie tak nie doluj :wink:
Cytat
no wlasnie, po co? zapytaj tych, ktorzy tak kochaja sie tu wymadrzac i z ludzi, ktorzy dopiero ucza sie php (zreszta wszyscy sie chyba uczymy) robic niedorajdow i debili!

tzn kogo?

...pokazujac komus blad nikt niema zamiaru tu robic z nikogo debila czy niedorajdy.Tylko pokazac jak ma byc lub jak jest.
......Oczywiscie zakladajac ze osoba sie "wymadrzajaca" ma racje, a jesli jej nie ma to trzeba jej o tym powiedziec :wink:
zombie
Mam wrazenie, ze ta dyskusja prowadzi donikad. Nie ma sensu rozpoczynac wojny i pograzac sie w temacie kto jest cham, a kto nie. Wezmy pod uwage, ze to jest przekaz pozawerbalny, pozbawiony emocji i trzeba bardziej uwazac na to, co sie pisze, bo maly sarkazm w formacie txt, zle odczytany moze wydac sie cholernym chamstwem.

Ciesze sie, ze zainteresowales sie tematem. Mam nadzieje, ze inni tez poswiecili minute za przemyslenia.

zdroovia!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.