Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS][JavaScript] Menu rozwijane
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
crazyjumper
witam
jest to mój pierwszy post na forum, więc od razu przepraszam jak popełniłem gdzieś błąd
do tego zaczynam swoją przygodę z tworzeniem stron więc proszę o wyrozumiałość tongue.gif

Mam taki problem
Chciałem stworzyć dość nietypowe menu które będzie znajdowało się zawsze na dole strony(coś jak stopka)
Stworzyłem o to takiego DIVA

1. <div id="menu" align="left" style="position: absolute; top: 100%; margin: 0; padding: 0; border: none; margin-top: -28px; left: 50%; margin-left: -50%; width: 100%; height: 30px; background-color:silver; z-index:999;">
  2. </div>

w nim chciałbymm aby znajdowało się rozwijane do góry menu i nie wiem od czego zacząć
szukałem w necie oraz na forum i znajduje mi same menu które otwierają się w dół(zależy mi aby wyświetlało się po kliknięciu)

próbowałem
przerobić taką funkcje ale nie ma tu nic o pozycji wyświetlanego diva (chciałem pozycje diva odpowiedzialnego za wyświetlanie menu w pliku css zdefiniować ale nie wiem czy to dobry pomysł)

1. function ShowHide(id) {
  2.    obj = document.getElementsByTagName("menu");
  3.    if (obj[id].style.visibility == 'visible'){
  4.    obj[id].style.visibility = 'hidden';
  5.    }
  6.    else {
  7.    obj[id].style.visibility = 'visible';
  8.    }
  9. }

dzięki za wszystkie rady i wskazówki jak i również przykłady ;]
bim2
Poradzę tak, zrób pierw widocznego diva i to menu na dole, tak jakbyś chciał, żeby to wyglądało. Jeśli już będzie ok, dodaj do styli rozsuniętego paska "display: none;" i w JS jak podałes zmieniasz jego wartość. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.