Mam stronkę A. Na tej stronce wczytuje sobie kalendarz, na której wyświetlają się dni tygodnia, a gdy klikniemy, wyświetlają się TIPSY (dla niewtajemniczonych, takie chmurki z podpowiedziami). Odpowiada za to ten kod:
window.addEvent('domready', function(){ var Tips2 = new Tips($$('.Tips2'), { initialize:function(){ this.fx = new Fx.Style(this.toolTip, 'opacity', {duration: 500, wait: false}).set(0); }, onShow: function(toolTip) { this.fx.start(1); }, onHide: function(toolTip) { this.fx.start(0); } }); });
I tutaj wszystko gra. Ale dla urozmaicenia aplikacji, postanowiłem wprowadzić nowość (

I tutaj, ku mojemu zdziwieniu, po takim wywołaniu, TIPSy na właśnie wywołanym elemencie nie działają. Wydaje mi się że może być to związane z funkcją addEvent, bo wywołuje się ona na początku startu strony. Potem już chyba nie podmienia zmiennych, i tutaj leży problem. A więc, teraz jest tak. Wchodzimy na stronę, kalendarz działą, tipsy się wyświetlają. Klikamy sobie w > by przejść do następnego miesiąca, ajax pobiera sobie kalendarz i wczytuje, tipsy przestają działać.
Niestety, mimo moich starań nie udało się naprawić tego. Czy mógłbym prosić o pomoc, serdecznie dziękuję z góry
--
pozdrawiam