Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Linia poleceń
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Tales
Czy da się w jakiś sposób zmusić paczki typu XAMPP, Webserv, itp. (Te dwa próbowałem.) żeby dało się odpalić plik php w linii poleceń? Właśnie brałem się za Jobeet, a tu nagle zonk: "Nazwa php nie jesst rozpoznawana jako polecenie wew...". I co tu zrobić?

Proszę o szybką pomoc, bo się napaliłem na to symfony winksmiley.jpg
kwiateusz
moj komputer -> właściwości -> zaawansowane -> zmienne srodowiskowe -> zmienne systemowe -> PATH i doklejasz po ; ścieżkę do katalogu z php.exe smile.gif
Tales
Zrobiłem tak jak napisałeś. Jest postęp już rozpoznaje polecenie ale gdy wpisuje polecenie np.
"php lib\vendor\symfony\data\bin\symfony" to pisze mi "Could not open input file: lib\vendor\symfony\data\bin\symfony". Próbowałem robić to zarówno spod c:\ jak i c:\xampp\htdocs\jobeet. Co dalej?
kwiateusz
ze nie moze znaleźc pliku, nie prościej było po bożemu i jako pear to zainstalowac... bo sposob w dniu 1 jest imo przekombinowany
Tales
Mam to gdzieś... Odpalam Ubuntu LiveCD i zrobię to w linuksie. Głupie okienka...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.