Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [FlySpray] w jaki sposób użytkownicy mogą zakładać swoje konta
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Olimpia_ona
Witam, zainstalowałam sobie FlySpray'a i sprawdzam jego możliwości. Potrzebuje takiej funkcjonalności, by użytkownicy sami mogli zakładać sobie konta, a ja jako administrator ich akceptuje lub nie.
Napotkałam na taki opór:
założyłam konto jako np. zglaszajacy1, ponieważ jest to na serwerze lokalnym mail z linkiem aktywacyjnym nie został wysłany na podany przy tej czynności mail.
Jako administrator nie mogę nigdzie znaleźć takiego użytkownika i go zaakceptować, widzę tylko w bazie danych w tabeli flyspray_registrations, że rzeczywiście się coś dodało. Przydało by się go znaleźć chodzby w celu usunięcia takiego uzytkownika.

Gdzie w panelu dla administratora (narzędziu administracyjnym) mogę znaleźć tego użytkownika i go zaakceptować, by można było logować się na to konto i zgłaszać uwagi/błędy? Czy w ogóle jest taka możliwość, że użytkownicy sami się zapisują do projektu?
erix
Admin Toolbox, Preferences. Masz zakładkę "User Registration".

Niestety, listy użytkowników nie znalazłem, ale można to obejść albo dopisując odpowiedni moduł, albo włączając powiadomienia o rejestracji.
Zyx
W zakładce "User registration" masz grupę "Pending" i teoretycznie właśnie tam powinni trafiać tacy użytkownicy. Niestety, tak się nie dzieje. Raz musiałem już u siebie przez phpMyAdmina usuwać wpis w tabelce, gdyż użytkownikowi nie doszedł mail rejestracyjny i nie mogłem mu normalnie wykasować oczekującego zgłoszenia.

Z drugiej strony, jeśli stawiasz to na serwerze lokalnym, możesz stworzyć użytkowników ręcznie, przez panel administracyjny, tudzież zainstalować jakiś prosty serwerek pocztowy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.