Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z czcionką w linuksie.
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
MWL
Witam, jestem użytkownikiem ubuntu 8.10. Właśnie przeinstalowałem system. Mam małe pytanko i przy okazji prośbę. Przepraszam jeśli to zły temat ale chcę o tym napisać i kompletnie nie wiem gdzie.

W arkuszu stylów tego przepięknego i najlepszego na świecie ( wazelinka smile.gif ) forum w czcionce standardowej na końcu zamiast podania sans-serif podano monotype. Forum jest zupełnei nie czytelne, co dla niektórych może okazać się dużym problemem.

Moja prośba jak łatwo się domyśleć jest oczywisat. Czy do arkuszu stylów można dokonać zmiany z monospace na sans-serif. Będe wdzięczny. Jednocześnie prosze o nei warnowanie mnie bo robię to z powodu chęci poprawienia błędu a nie obrażenia kogokolwiek (a w szczególności człowieka który owy arkusz stylu pisał).

Pozdrawiam MWL.
Cysiaczek
Zły dział, bezsensowny tytuł.
Przenoszę, a autora proszę o nadanie sensownego tytułu
kwiateusz
w wolnej chwili zobacze jak to wyglada na ubuntu smile.gif

a co do stylu to dostarczony ze skryptem wiec możesz narzekac tongue.gif

jesli bardzo Ci to przeszkadza na tą chwile polecam usercss do czasu poprawienia
MWL
Tak tez myślałem. Jeśli chodzi o to jak to wygląda to tu masz efekt.

Ja i tak za chwilę zainstaluję czcionki z windowsa, wiec problemu nie będzie, jednak wiesz, lepiej gdyby było poprawione smile.gif
kwiateusz
hm mi sie podoba czcioneczka, ktoś jeszcze ma obiekcje? bo mi to obojetne czy zmieni czy nie smile.gif ale imo wygląda nawet
MWL
ja z tego nie mogę się wręcz rozczytać. To chyba nie duży kłopot?
.radex
Przekopiuj windowsowe czcionki do /usr/share/fonts/truetype

Ja tak robię pod Fedorą i jest git.
kwiateusz
tyle ze nie widze w cssie monospace, albo źle patrzę body ma wg wymagań
Kod
font-family: Verdana, Tahoma, Arial, Trebuchet MS, Sans-Serif, Georgia, Courier, Times New Roman, Serif;
MWL
w takim razie zamiast serif daj sans-serif...
@radex dla mnei to nei jest żaden problem, bo czcionki windy mam, ale komuś to może przeszkadzać...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.